Bıyıklı: "Terörü yanlış politika azdırdı"

CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, yılbaşı gecesi İstanbul Beşiktaş Ortaköy'de gerçekleşen hain saldırı nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

  • 650
Bıyıklı: &quotTerörü yanlış politika azdırdı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı: "Millet olarak her bakımdan sıkıntılar ve üzüntülerle dolu 2016 yılını geride bırakırken acıların ve gözyaşlarının da eski yıl ile birlikte geride kalmasını diledik. Ancak terör acımasız ve sinsi yüzünü 2017 yılının ilk günü hatta ilk saatlerinde gösterdi. İstanbul’da bir eğlence yerini basan silahlı terörist ya da teröristler 39 masum insanı katletti. Yılın ilk günlerinde yılın ilk doğanlarını değil, ilk ölenlerini konuşur olduk. Bu terör saldırısında haftalar öncesinden yeni yıl kutlamaları aleyhine kampanyalar yapanların payı var mıdır bilinmez. Ancak son derece masum, dini değerlerimizle çelişmeyen bir şekilde yeni yıla mutlu ve umutlu bir başlangıç yapmak isteyenlere karşı yılbaşı kutlamalarını Noel kutlamaları yapmak olarak değerlendirip kampanyalar yapanların toplumu bölme ve kamplara ayırma konusunda katkıları kuşkusuzdur. “Yeni yılı kutlamak Noel’i kutlamaktır” diyen kardeşim! Yüce dinimiz sizin tekelinizde midir? Sizden başka Müslüman yok mu sanırsınız? İnsanların yeni bir işe, yeni bir döneme başlarken güler yüzle ve gönül hoşluğu ile başlamak gibi bir duygusallıkları yok mudur? Yeni yıla eşi dostu, çoluğu çocuğu ile hoş bir başlangıç yapmak isteyenler sizi neden rahatsız ediyor? AKP iktidarı zaman zaman suç oluşturacak biçimde baskı ve şiddet içeren bu kampanyalara karşı kayıtsız kalmıştır. Hani kimsenin özel yaşamına karışılmayacaktı? İsteyen istediği gibi yaşayacaktı?

Her terör saldırısından sonra “kökleri kazınacak” ve “terörün panzehiri daha çok birlik ve beraberlik” nutuklarını artık ezberledik. Bir kez daha ifade edeyim. Terörün azgınlaşmasına yanlış politikalar neden olmuştur. Bu yanlış politikaların sonucunda milyonlarca Suriyeli, Iraklı, Afrikalı ülkemize sığındı. Sınırlarımız kevgire dönmüş durumdadır. Giren çıkan belli değildir. İstihbarat örgütleri muhalifleri kovalamaktan tehdit unsurlarını izleyemez olmuştur. Birlik beraberlik nutukları atanlara sormak gerekir! Toplumu bizden ve bizden olmayanlar diye ikiye ayıranlar siz değil misiniz? En küçük muhalefete karşı kıyameti koparmadınız mı? Hüsnü Mahalli’yi, Ahmet Şık’ı, Kadri Gürsel’i, Güray Öz’ü, Murat Sabuncu’yu, Musa Kart’ı, Cumhuriyet Gazetesinin çaycısı Şenol Buran’ı hapislere tıkarak mı birlik beraberliği sağlayacaksınız? Bu gazetecileri hapislerde çürüterek mi terörün kökünü kazıyacaksınız?

Başka acılar yaşanmaması dileği ile saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."