Bozahmetoğlu: 'Darbe Türk Milleti'ne yapılmıştır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi (İGM) Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu, 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirerek, 'Bu şerefsiz kalkışma, bu karanlık darbe girişimi yalnızca seçilmiş hükümet veya milletvekillerine değil, Türk milletinin tamamını hedef almıştır' dedi.

  • 870
Bozahmetoğlu: 'Darbe Türk Milleti'ne yapılmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirileme çalışılan hain darbe girişimine tepkiler dinmiyor. MHP İl Genel Meclisi (İGM) Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirdi.

15 Temmuz’da demokrasiye pranga vurulmak istendiğini ifade eden İlhan Bozahmetoğlu, millet iradesinin çok açık saldırı ve suikasta uğradığını söyledi.

‘HUZUR CELLÂTLARININ SONU HER DAİM HÜSRAN OLACAKTIR’
Türk demokrasisinin çok çetin bir imtihandan geçtiğini ifade eden Bozahmetoğlu: “Gazi Meclis'e düşen ve isabet eden her bomba 79 milyon Türk vatandaşına değmiş, milli yüreklerde patlamıştır. Bu şerefsiz kalkışma, bu karanlık darbe girişimi yalnızca seçilmiş hükümet veya milletvekillerine değil, Türk milletinin tamamını hedef almıştır. Bu saldırı Türk askerinin içinden devşirilmiş, kandırılmış, aklı çelinmiş veya buna çoktan teşne küçük bir grup tarafından icra edilmiştir. Demokrasi uçurumdan dönmüştür. Milli iradenin namus ve emanetleri son anda kurtarılmıştır. Milli iradeye sürülmek istenen kara leke yine milletimizin azim ve kararlığıyla temizlenmiş, derin komplo ve kumpas inançla püskürtülmüştür. Hiçbir çete, hiçbir paralel yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir darbe ve dağılma heveslisi mihrak bu zemini çatlatamayacak, nitekim huzur cellâtlarının sonu her daim hüsran olacaktır. Hukukun bu hainlere bir daha gün yüzü göstermemesini temenni ediyorum” dedi.

‘MHP DARBEYE EN ÇOK MARUZ KALAN DEMOKRASİ ANITIDIR’
Milliyetçi Hareket Partisi’nin her türlü demokrasi dışı arayışa karşı olduğunu kaydeden İlhan Bozahmetoğlu:  “Milliyetçi Hareket Parti 47 yıllık şerefli geçmişinde darbeye en çok maruz kalan, darbelerden en çok zarar gören bir millet ve demokrasi anıtıdır. Hiçbir zaman demokrasi dışı oluşum ve çeteleşmeye sempati duymadık. Hiçbir zaman darbecilerle ortak bir gelecek düşlemedik, düşünmedik. Israrla demokrasinden yana olduk. Kararlı bir şekilde meşruiyete bağlı ve sadık kaldık” diye konuştu.

Yaşanan sürecin çok iyi irdelenmesi gerektiğine dikkat çeken Bozahmetoğlu: “Adalet, emniyet ve bürokraside Okyanus ötesi çok geniş bir ağ kurmuştur. Devlet adeta bu ihanet odağı tarafından ele geçirilmiştir. Tüm kritik ve hayati görevlere paralel çetenin temsilcileri gelmiş veya getirilmişlerdir. 2009 Yılında Kozmik Oda sırlarının ifşa edilmesi olayı ve 12 Eylül 2010 referandumu bu örgütün elini güçlendirmiş ve önünü açmıştır. Ülkemizde yaşanan bu olayın tetikçisi FETÖ terör örgütünün esas besin kaynağı ülkemizde iyi gitmeyen ve ötelenen sorunlarından kaynaklanmaktadır. Bu yaraların sarılabilmesi ve bu gibi oluşumların önüne geçilebilmesi için eğitim sorunu başta olmak üzere kayıt dışı ile mücadele işsizlik sorunun çözüme kavuşturulması gerekmekte ve terörle mücadeleye hız verilmeli kapsamlı bir çalışma yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Kazım BOLAT