Bozkurt Belediyesi'ne yönelik iddialar meclis gündeminde!

Kastamonu Bozkurt Belediyesi'ne yönelik iddialar meclis gündemine taşındı.

  • 2348
Bozkurt Belediyesi'ne yönelik iddialar meclis gündeminde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle önerge veren CHP’nin Kastamonu’dan sorumlu Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Bozkurt Belediyesi’nde bir süredir usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddialarının tarafına ulaştığını belirtti.

Belediye Başkanı ve bazı belediye çalışanları hakkındaki iddialar ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın pek çok kez müfettiş görevlendirdiğini ve bu iddiaların çoğu hakkında soruşturma izni verilmesi kararı çıktığını hatırlatan Bozkurt önergesinde, “Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hiçbir belediye başkanının layüsel olmadığı, bütün belediyelerin incelenip, takip edildiği açıklamasına istinaden, Bozkurt Belediyesi’nin de ivedikle soruşturulması gerektiği bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.

İnebolu ve Kastamonu Cumhuriyet Savcılıklarında Belediye Başkanı Abdullah Bozkurt Ekeş hakkında açılmış davalar olduğunu belirten Bozkurt, “Bunların dışında başta belediye başkanı olmak üzere pek çok belediye çalışanı hakkında ciddi iddia mevcuttur.” dedi.

Bozkurt Belediyesi ve bazı çalışanları hakkındaki iddialar ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’nca hangi tarihlerde ve kaç kez müfettiş görevlendirildiğini soran CHP’li Bozkurt, müfettişlerce yapılan inceleme neticesinde hangi iddialar hakkında soruşturma açılmasının kararlaştırıldığını, bu soruşturmaların hangi aşamada olduğunu, neticelenen soruşturma olup olmadığını sordu.

CHP Konya Milletvekili Bozkurt önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

- Belediye Başkanı Abdullah Bozkurt Ekeş’in FETÖ ile ilgili soruşturma geçirdiği doğru mudur?

- Bozkurt Belediyesi veya Belediye Başkanı hakkında İnebolu ve Kastamonu Cumhuriyet Savcılıklarında kaç tane dolandırıcılık davası bulunmaktadır?

- Bozkurt Belediyesi ve bazı çalışanları genelinde bu kadar çok sayıda yolsuzluk ve usulsüzlük iddiası mevcut iken ve Bakanlığınızca bu iddiaları araştırmak üzere müfettişler görevlendirilmiş ve bazı iddialar hakkında soruşturma izni verilmişken, belediye başkanının ve diğer sorumluların soruşturmanın selameti açısından görevden alınmamalarının gerekçesi nedir?