Bu yolun 20 yıldır yapılması bekleniyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu-Daday kara yolunun ihale olurunun iptal edildiğini söyledi.

  • 1057
Bu yolun 20 yıldır yapılması bekleniyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "Her yıl onlarca vatandaşımızın hayatına mal olan Kastamonu-Daday kara yolu geçtiğimiz günlerde iki çocuk annesi hemşehrimiz Naciye Kulaoğlu’nu da aramızdan aldı. Kulaoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Hatırlanacağı gibi söz konusu yolda art arda meydana gelen trafik kazaları başta Dadaylı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Kastamonululara 'artık yeter' dedirtmiş, Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde bulunulan girişimler sonucu somut adım atılması sağlanmıştı. Karayolları Bölge Müdürlüğü söz konusu yolda çalışma başlatmış, yolun tamamımın yapılması için Genel Müdürlükle görüşüp ihale oluru almıştı.

Kastamonu’nun 20 yıldır yapılmasını beklediği Kastamonu-Daday kara yolunun ihale olurunun pandemi ve tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek iptal edildiğini üzüntü ve şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyorum.

17 yılda 2 trilyon 150 milyar dolar vergi toplayıp bizleri geçmediğimiz köprüye, girmediğimiz tünele, uçmadığımız havalimanına, yatmadığımız hastaneye para ödemek zorunda bırakan Saray rejimi ve AKP iktidarının, söz konusu rakamların belki de on binde biri harcanarak yapılabilecek 24 kilometrelik Kastamonu–Daday kara yolunun ihalesini kaynak olmadığı gerekçesiyle iptal etmesi asla kabul edilemez. Bu karar AKP’nin adaletinin de kalkınmasının da kendisine olduğunun açık kanıtı, Kastamonu’ya, Daday’a ihanetin adıdır.

Her açıklamalarında Kastamonu’yu uçurduklarını söyleyenler unutmamalıdır ki can güvenliğinin tasarrufu olmaz. Verdikleri sözleri tutmayanlar bilmeli ki bir gün o yolda kendileri ve yakınlarının da canı yanabilir. Dadaylı hemşehrilerimiz bu yolun yapılması için yeterince can vermiştir. Yolun yapılması için başka canların yitip gitmesini gerek yoktur. İki sözlerinden biri 'yol yaptık' olanlar dönüp Daday’a, Dadaylı hemşehrilerimizin feryadına kulak vermeli, siyaseti insan canından öte tutma gafletinden bir an önce kurtulmalıdır. Hiç kimse böyle bir vebalin altından kalkamaz. Bu yanlış karardan dönülmesi, Daday yolunun biran önce yapılması için üzerime düşeni yapacağımın Kastamonu kamuoyu tarafından bilinmesini istiyor, saygılarımı sunuyorum."