"Çanakkale'de en çok şehit veren il biziz ama İstiklal müzemiz yok"

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Rahmi Galip Vidinlioğlu ziyaretlerine devam ediyor.

  • 552
"Çanakkale'de en çok şehit veren il biziz ama İstiklal müzemiz yok"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, Çanakkale Şehitlerini Anma programına katılarak, şehitliği ziyaret etti. Ardından Küre ilçesine giderek Etibakır fabrikasını ziyaret eden Vidinlioğlu, Eski Sanayi Sitesi esnafları ile bir araya geldi.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerden sonra konuşan Vidinlioğlu; “Çanakkale'de en çok şehit veren il biziz ama İstiklal müzemiz yok” dedi.

Vidinlioğlu şöyle devam etti; “Kastamonu tarihimizin en önemli kentlerinden birisidir. Bakın, Küre’den, İnebolu’dan Ankara’ya kağnılarla taşınan mermiler, silah var. Milli Mücadele’de önemli bir görev üstlenmiş bir şehirdir. İstiklal Yolu’muz var. Çanakkale’de verdiği şehitlerden ötürü mezun veremeyen Abdurrahman Paşa Lisemiz var. 1916-1917 senesinde mezun veremedi Abdurrahman Paşa Lisesi. Öğrencileri “Hocam bizi yok yazmayın, biz Çanakkale’ye gidiyoruz” dediler. Yine bu mücadele, adı Dere Köyü olan köyün erkekleri geri dönemediği için köyümüzün adı Ersizlerdere Köyü olarak değişti. Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar hepsi bizim. İstiklal Marşı’nın ilk okunduğu yer Nasrullah Meydanı, Mehmet Akif buradan seslenmiştir halka. 10 Aralık 1919’da Kadın Mitingi burada yapılmıştır. Bunların hiçbirini unutmayacağız. Bunlara sahip çıkacağız. Bunları yaşatacak, gelecek nesillere aktaracağız. Bunun için de en kısa sürede İstiklal Müzesi’ni hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’na Çanakkale Şehitlerini Anma Programında MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, MHP MYK Üyesi Tarık Ziya Çağılcı ile bazı İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeliği Adayları eşlik etti. Küre ilçesindeki Etibakır Fabrikası ziyaretinde Vidinlioğlu’na, MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, MHP Küre Belediye Başkan Adayı Serkan Sevinç ile bazı İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeliği Adayları eşlik etti.