"Çanakkale Zaferi, bağımsız yaşama arzusunun göstergesidir"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 320
"Çanakkale Zaferi, bağımsız yaşama arzusunun göstergesidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı; "Milli birlik ve beraberliğimizin en şanlı örneklerinden olan ve 105 yıl önce bugün tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi'nde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygıyla hatırlıyor, vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.

Farklı farklı etnik milliyetlerden oluşan milyonlara ulus olma bilincinin aşılandığı, Anadolu halkının topuyla, tüfeğiyle, kanıyla, canıyla verdiği bu büyük mücadele sayısal gücün ve teknolojik donanımın savaş kazanmaya yetmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Tüm dünya ulusları Çanakkale’de bir ülkenin direnme gücünü, azmini, cesaretini ve şefkatini görmüş ve takdir etmiştir.

Bağımsız yaşama arzusunun göstergesi olan bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur. Bize düşen görev şehitlerimizin bize emanet ettiği bu toprakları ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak ve kollamaktır.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum."