"Çanakkale Zaferi Yarınlar için umut veren bir zaferdir"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 319
"Çanakkale Zaferi Yarınlar için umut veren bir zaferdir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki en önemli adımlarından biri olan Çanakkale Savaşı; Cumhuriyet tarihimizin ölümsüz örnekleri ile hepimize yeni ufuklar açan, yarınlar için umut veren bir zaferdir.

Bu onurlu zaferde on binlerce vatan evladı omuz omuza savaşmış, yine on binlercesi bağımsızlık uğruna şehit düşmüş; dünyada hem direnişin hem bağımsızlığın hem de kararlılık ve cesaretin sembolü olmuşlardır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, kaderine boyun eğmeyen; karakterinde bağımsızlığı barındıran kahramanların destanıdır. Bu destan, aynı zamanda; 'Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum' diyerek üstün komuta becerisi ve liderliğe sahip olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusumuzun üstünde güneş gibi doğduğu şanlı zaferdir. Atatürk’ün önderliğinde temelleri atılan bağımsızlık savaşımız, Çanakkale’nin geçilmeyen sularında, Anafartalar’da, yurdun dört bir yanında azim, kararlılık ve inançla yürütülmüştür.

Bizler, Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha gurur ve şerefle anıyor ve kutluyorken; milletimizin bağımsızlık ve özgürlük ruhuyla, büyük fedakârlıklar içinde verdiği onurlu mücadelesinin ruhundan ayrılmadan, geçmişten aldığımız bu şanlı bayrağı yarınlara taşımanın gurur verici mücadelesini asla bırakmamamız ve bu değerleri unutmamamız gerekiyor.

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde; Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatan için gözünü kırpmadan şehit düşen kahraman askerlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Geçmişi ve bugünüyle bir bütün olan ülkemizde özgürlük, demokrasi, adalet ve bağımsızlık hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyorum."