Çelik "Bu vatan şehit ve gazilerin bizlere emanetidir"

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 629
Çelik &quotBu vatan şehit ve gazilerin bizlere emanetidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik; "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz. Bayrağımızın vatanımızın üzerinde halen özgürce dalgalanması da, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir.

Bu aziz milletin, 15 Temmuz'daki darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir. Bu millet, gazi millettir. Bu vatan, şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız. Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehide, her bir gaziye, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum. Allah onlardan razı olsun.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e istiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'müşir' ve 'gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

Haber Merkezi