Çelik "Cumhuriyete sahip çıkmanın azmi ve gayreti içerisindeyiz"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 382
Çelik &quotCumhuriyete sahip çıkmanın azmi ve gayreti içerisindeyiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik yazılı mesajında; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyet'i kurmuş, ardından istikbal mücadelesine de önderlik ederek ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun gayret göstermiştir.

Bizler, bugün 95 yaşında olan bu esere sahip çıkmanın azmi ve gayreti içerisindeyiz. 10 Kasım 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hatırlama, fikirlerini ve eserlerini daha iyi anlama vesilesidir.

Devlet millet el ele, 100. yılda Büyük Türkiye'nin mücadelesini veriyoruz. Darbelere, terör saldırılarına ve işgal girişimlerine karşı milletçe kenetlenerek yolumuza devam ediyoruz. İşte bugün bir kere daha, vefatının 80'inci yıldönümünde hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasını bir kere daha hatırlayacağız hem de Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa kararlılığımızı bir kere daha tazeleyeceğiz.

Bu duygularla, ebediyete irtihalinin 80. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kere daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."