Çelik "Refah seviyemiz, Türkiye düşmanlarını rahatsız ediyor"

Ak Parti Milletvekili Metin Çelik 15 Temmuz nedeni ile mesaj yayımladı.

  • 469
Çelik &quotRefah seviyemiz, Türkiye düşmanlarını rahatsız ediyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik; "Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde asker üniforması giymiş FETÖ üyesi ihanet şebekesi tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe ve ülkemizi işgal teşebbüsünün ve karşılığında milletimizin yazdığı kahramanlık destanının 1. yıldönümü. Hain darbe girişimi karşısında liderimiz Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine aziz milletimiz ülkesine, iradesine, istiklal ve istikbaline canı pahasına sahip çıkmış, üzerine açılan ateşe, atılan bombalara rağmen ateşe karşı yürümüş,darbeye karşı harekete geçen emniyet teşkilatı ve askerlerimizle el ele vererek bu hain girişime karşı onurlu bir direniş ortaya koyarak hain kalkışmayı boşa çıkarmış, ülke tarihimizde ilk defa bir silahlı darbe teşebbüsü bizzat milletimiz tarafından engellenmiştir. Bu bağlamda Türkiye demokrasiye ve milli iradeye bağlılığını canı pahasına koruyan milletiyle bütün dünyaya da örnek olmuştur.

Tarih boyunca bu ve buna benzer tehdit ve saldırılara maruz kalmış bir milletin evlatlarıyız. Cumhuriyet tarihimizde de bu ihanetler, tuzaklar ve darbelerle karşı karşıya bırakıldık. Ülkemiz ne zaman ekonomik ve siyasi bir hamle yapacak olsa darbelerle, ekonomik ve siyasi krizlerle ve terörle önü kesilmeye çalışıldı. Son 15 yılda elde ettiğimiz istikrar ve güven ortamı sayesinde ekonomimiz katlanarak büyüdü, yatırımlar birbirini takip etti, milletimizin refah seviyesi yükseldi. Bölgesinde ve dünyada gündem belirleyen bir ülke haline geldik. Bu durumun Türkiye düşmanlarını rahatsız ettiği açıktır. Bunlar büyüyen ve gelişen Türkiye’nin hızını kesmek için FETÖ, PKK, DAEŞ ve diğer taşeron terör örgütlerini üzerimize salmaktadırlar.

Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet ilkeleri etrafında birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışı içerisinde hareket ederek ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunlara ve yönelen tüm tehditlere karşı gereken cevabı vereceğimizden ve 2023 hedeflerimize hızla koşacağımızdan kuşkum yoktur.

Tarihimize altın harflerle kazınan aziz milletimizin yazdığı 15 Temmuz destanının gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması için düzenlenen etkinliklerin, 15 Temmuz Şehitlerini Anma,Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 15 Temmuz Şehitlerimize ve ülkemizin bekası için can veren tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet,kahraman gazilerimize sağlıklı huzurlu ömürler diliyor, şükranlarımı sunuyorum.