CHP, 19 Mayıs'ın 100. yılı nedeniyle çelenk sunma töreni düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu il yönetimi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı kutlamaları nedeniyle Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sundu.

  • 591
CHP, 19 Mayıs'ın 100. yılı nedeniyle çelenk sunma töreni düzenledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in çelenk sunduğu törene; CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, partili üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Başkanı Erbilgin; “Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş savaşımızı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılı” dedi.

“19 Mayıs halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir”

“19 Mayıs 1919’da atılan bu tarihi adım vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır” diyen Erbilgin; “Ulu Önder Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve bağımsızlığa âşık olan halkımız boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu bağlamda 19 Mayıs halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir.”

Erbilgin şöyle devam etti; “19 Mayıs bayramını türlü yöntemlerle önemsizleştirmeye çalışanlar, bayram kutlamalarını yasaklayanlar ise özgürlük ve bağımsızlık iradesini kabullenemeyen odaklardır. Bu odakların amaçlarına ulaşamayacağı açıktır. Tek adam rejimi kurarak, halkımızın özgürlüğünü gasp ederek, baskı ve zorbalıkla kendi rejimlerini kuracağını düşünenler amaçlarına ulaşamayacaktır.”

“Gençlerimiz, özgür ve demokratik geleceğimizin mimarıdır”

“Bugün, Türkiye bir kez daha gençlerinden çok şey bekliyor. Biz bugün bir demokrasi mücadelesi veriyoruz, bir hak mücadelesi veriyoruz. Gençlerimizle omuz omuza yeni bir Türkiye inşa etmek için şimdi tam zamanı.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Büyük Atatürk’ün ‘Bütün ümidim sizlerdedir’ dediği; özgür ve demokratik geleceğimizin mimarı gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”