CHP İl Başkanı Baltacı, Bıyıklı'dan görevi devraldı

CHP Kastamonu İl Başkanı Hasan Baltacı, önceki başkan Muzaffer Bıyıklı'dan görevi devraldı.

  • 601
CHP İl Başkanı Baltacı, Bıyıklı'dan görevi devraldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı yaptığı açıklamada; "Partimizin değerli üyeleri, yol arkadaşlarım. Partimizin önderleri ilçe başkanlarımız, Sayın yönetici arkadaşlarım; Partimizin 36. Olağan kongresi Sayın Başkanım Muzaffer Bıyıklı’nın önemli, saygın ve değerli katkıları ile büyük bir olgunluk içinde gerçekleşmiştir. 214 delegemizin çağrılı olduğu kongremizde 210 delegasyonumuz oyunu kullanmış çok ciddi bir katılım göstererek partisine sahip çıktığını ve iktidar yürüyüşüne hazır olduğunu göstermiştir.

Bu vesileyle delegemizin iradesi ile partimizi yönetme yetkisi şahsıma ve yönetim kurulumuza verilmiştir. Bundan önce partimizde il başkanlığı görevinde bulunan tüm il başkanlarıma hürmetlerimi sunuyorum. Yönetim kurullarında çalışmış tüm arkadaşlarıma değerli katkıları için saygılarımı sunuyorum. En zorlu süreçlerde görev alan Sayın İl Başkanlarım ve yöneticilerimiz partimizin hafızasına, kutlu yerine nakşedilmiştir. Aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Görevimiz partimizin ilkeleri doğrultusunda bayrağı yukarıya taşımak, 6 oku iktidar kılacak olanakları ortaya çıkarmaktır. Kararlı, inanmış, başarıya odaklı, birleştirici ve bütünleştirici bir siyaset temel düsturumuzdur.

İl başkanı olarak tüm partililerimize ilk çağrım şudur. Kenetlenin çünkü kazanmamız gereken bir şehir bizi bekliyor. Büyük hedefler için büyük adımlara ihtiyaç vardır. Bu ancak parti ailesinin güveni ve kenetlenmesi ile mümkündür. Şimdiden kongrelerinden yetki alan tüm ilçe başkanlarım ve yönetim kurullarına, il yönetim kurulu arkadaşlarıma, disiplin kurulu üyelerimize başarılar diliyorum. Tüm üyelerimizi geleceği birlikte inşa etmek için canla başla çalışmaya çağırıyorum.

Kastamonu'muzun dört bir yanından kadınlarımızı, gençlerimizi, yurttaşlarımızı yaşanacak bir Kastamonu, demokrasi ve özgürlüklerden yana, alın terinin değerli olduğu adil ve kalkınmış bir ülke için partimize ülkemizin ve geleceğimizin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmaya, iktidar yürüyüşümüze omuz vermeye davet ediyorum.

13.473 km² alana sahip Kastamonu’muzda 380.000 yurttaşımızın sorumluluğu omuzlarımızdadır. Ana Muhalefet Partisi Kastamonu İl Başkanı olarak bu sorumluluğu taşımaya hazır olduğumuzu ve bu şehre layık olacağımızı belirterek görevimizi devralıyoruz. Kastamonu’muza saygılarımızı sunuyoruz.

Değerli arkadaşlar şuna değinmeden geçemeyeceğim. Bugün yerel gazetelerimizde Milliyetçi Hareket Partisinin Sayın İl Başkanı İbrahim Maşalacı’nın uzun ama hiç bir şey söylemeyen içi boş basın açıklamasını esefle okudum. Sayın Özgür Özel’in kongre konuşmasını hedef alarak ağır hakaretler içeren açıklaması Genel Başkanı eliyle tavsiye edilmekte olan bir partinin açıklamalarıdır. Bir il başkanı açısından ne büyük bir talihsizliktir ki daha basın metninin mürekkebi kurumadan Sayın Bahçeli  "2019'da Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğiz, Erdoğan'ı destekleriz" demiştir. Normal parlamenter sistem içinde ülkeyi yönetme iddiasında olan her partinin aday çıkarması beklenir. Ancak MHP’nin iddiasını kaybettiği anlaşılmaktadır. Sayın Maşalacı aday bile çıkaramayan bir partinin il başkanı olarak kim için çalışacaktır. Sayın Bahçeli "İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz." Diyeli 4 yıl "2019'da Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğiz, Erdoğan'ı destekleriz"  diyeli 1 gün olmuştur. MHP’nin politikadaki özgül ağırlığının olduğunu iddia eden Sayın Maşalacı’ya hatırlatmak isterim ki Özgül ağırlık kavramını kullanan Sayın Bülent Arınç’ın yaşadığı tavsiye süreci henüz tazeliğini korumaktadır.  Milliyetçi Hareket Partisi sürekli kendi seçmenini kandırmakta ve partinin anahtarını AKP’ye teslim etmektedir. AKP bile demek fazladır. Sayın Cumhurbaşkanına teslim etmektedir. MHP'ye oy veren tüm hemşerilerime söylüyorum, hiç üzülmeyin, Cumhuriyetten, demokrasi, eşitlikten, kardeşlikten yanaysanız sahipsiz değilsiniz. Biz varız CHP var. Saray ittifakının karşınında gönül birlikteliği olan koca bir ülke var."