CHP İl Başkanı Bıyıklı'dan Milli Eğitim'e tepki

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il merkezindeki okullardan bazılarının İmam Hatip Okulu'na çevrileceği yönündeki açıklamasının ardından yaptığı açıklamada yapılan uygulamanın yanlış olduğunu ve gelecekte sıkıntılara yol açabileceğini ifade etti.

  • 1222
CHP İl Başkanı Bıyıklı'dan Milli Eğitim'e tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Sırf ‘veliler istiyor’ gerekçesi ile okulların dönüştürülmesi kabul edilemez”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün il merkezinde iki ortaokulun İmam Hatip okuluna çevrileceği yönünde açıklamasına ilk tepki CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı’dan geldi. Bıyıklı söz konusu uygulamanın sırf ‘veliler istiyor’ gerekçesi ile dönüştürülmesinin ileride düzeltilemeyecek sıkıntıların oluşmasına neden olabileceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İnönü Mahallesi’ndeki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ile Aktekke Mahallesi’ndeki Şerifebacı Ortaokullarının İmam Hatip ortaokulu yapılması yönünde çalışmasının olduğunu bildiklerini kaydeden Bıyıklı: “İlimizin başarılı iki okulunun imam hatip ortaokuluna çevrilerek imam hatiplerin prestijini yükseltme, bu okullara ilgiyi ve öğrenci kaydını artırmaya yönelik düşüncenin de farkındayız. AKP iktidarının 14 yıldır uygulamaya çalıştığı eğitim politikaları ile temelde bütün okulları imam hatip yapma gibi bir hedefinin olduğu açık olarak ortadadır. Buralardan ne kadar dindar bir nesil yetiştirmeye çalışsanız bugün geldiğimiz “dindar darbeci” gerçeği ile karşılaşabiliyorsunuz. Okullarımızda yetiştirilecek öğrencilerin Atatürk’ün gösterdiği şekilde ailesini, ülkesini ve milletini seven; bilime ve çağdaşlığa bağlı; milletimizin ahlaki ve kültürel değerlerini benimseyen bir nesil olması hedefi ile yetiştirilmeye çalışılması gereklidir” dedi.

İmam Hatip ortaokulu yapılmak istenen iki okulun başarılı eğitim kurumları olduğuna dikkat çeken Bıyıklı: “Düşünülen gerçekleşirse bu mahallelerde çoğunluğu çocuklarını imam hatip ortaokuluna göndermek istemeyen veliler ne yapacak? Kastamonu merkezde imam hatip okulu ihtiyacı olduğu düşünülüyorsa ortaokulları imam hatiplere çevirmek yerine yeniden imam hatip okulu açılmalıdır. Ülkemizdeki imam hatip okullarının sayısına bakıldığında böyle bir ihtiyacın da olmadığı görülmektedir.  ‘Veliler istiyor’ gerekçesi ile alınabilecek böyle bir kararın uygulamaya konması gelecekte düzeltilemeyecek sıkıntılara yol açabilir. O bakımdan değerli yetkililerimizi dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Kazım BOLAT