CHP İl Başkanı Erbilgin "Cumhur ittifakı ağır yaralıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'ye Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir'e ise son düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarına cevap verdi.

  • 777
CHP İl Başkanı Erbilgin &quotCumhur ittifakı ağır yaralıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Parti Kastamonu İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün Başbakan Binali Yıldırım’ın Kastamonu ziyareti sonrası gazetelere verdiği ve ‘Başbakanımız Kastamonu’ya boş gelmedi’ dediği demecini okuyarak başladı. Hikmet Erbilgin, “Sayın Ünlü’nün açıklaması budur. Sayın Ünlü AKP iktidarının Kastamonu için yapacağı hiçbir şey olmadığını kendisi ifade etmiştir” dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir’in açıklamalarına da değinen Erbilgin, “Öncelikle Kastamonu Milletvekili Sayın Murat Demir’e geçmiş olsun diyorum. Bir geçmiş olsun dileğini de Cumhur İttifakına ediyorum. Sayın Murat Demir’in açıklamalarından anlaşılıyor ki Cumhur ittifakı ağır yaralıdır. Anlaşılıyor ki ittifak tedaviye yanıt vermemektedir. İttifak koma halindedir” diye konuştu.

Demir’in MHP’yi eleştirip “sizde konuşun” çağrısı yapmasına da atıfta bulunan Hikmet Erbilgin, Demir’e AK Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik içinde aynı çağrıyı yapması tavsiyesinde bulundu.

Erbilgin şöyle devam etti; “Sayın Demir’in İstanbul’a gitmesi için ya da Gebze fabrikasının başına gidebilmesi için otobüs biletini ben alacağım. Murat Demir’in CHP il başkanı olarak ben uğurlayacağım. Kişiler üzerinde siyaset yapmayın diyen Sayın vekil talihsiz bir cümle sarf ederek “yapacağım bütün siyaset Hasan Baltacı üzerinden olacaktır” diyebilmiştir. Keşke siyasetini doktorsuz hastaneler, öğretmensiz çocuklar, işsizlik, gençler ve kadınlar bütün bunların toplamı olarak üreten, gelişen ve büyüyen Kastamonu için ve hepimizin geleceği üzerine inşa etseydi."

Erbilgin konuşmasının sonunda; “16 yılda Kastamonu'ya yapılan yatırımın yüzde 70'nin son 2.5 yılda ve kendisi sayesinde Kastamonu'ya geldiğini dile getiren, bu şehre hizmet etmiş ve eden herkesi bir çırpıda silecek kadar kibire batmış olan Murat Demir'i “küçük dağları ben yarattım” tavrından, sürekli hatayı başkalarında aramaktan vazgeçmeye, aynada bir kez olsun kendisine bakıp iç muhasebe yapmaya davet ediyoruz”

Vedat İKİZOĞLU