CHP'li Erbilgin, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamaya davet etti

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin "30 Ağustos Pazar günü saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız" dedi.

  • 1630
CHP'li Erbilgin, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamaya davet etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "30 Ağustos, yokluk içindeki bir halkın tüm çaresizliklere karşı inanç ve kararlılıkla emperyalizme diz çöktürebileceğinin en açık kanıtı, işgal edilmiş ve sömürgeleştirilmeye çalışılan bir ülkenin Baş komutamız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yeniden ayağa kalkıp ulusal kimliğini ilan ettiği, milletçe bu toprakların yeniden vatan yapıldığı günün adıdır.

30 Ağustos ruhu; bütün etnik, dinsel, mezhepsel ayrımları reddeden, sorunlarına ve içinde bulunduğu bölgeye, mezhep ve tarikat gözlüğüyle değil, laik bakışla yaklaşan, sorunlarını demokratik yöntemlerle toplumsal mutabakat çerçevesinde çözmeyi ilke edinen ruhtur. Yani tam da bugünkü iktidarın unutturmaya, silmeye çalıştığı ruhtur. Türkiye’nin çağdaş kazanımlarını silmek isteyen iktidar, 30 Ağustos ruhunu unutturmak için çeşitli yollara başvurmaktan bir türlü vazgeçmemektedir.

Ayasofya’nın ibadete açılışında binlerce kişiyi bir araya toplayanlar, 15 Temmuz kutlamalarında insanları meydanlara yığanlar, söz konusu 30 Ağustos olduğunda salgını bahane etmekte, kutlamaları yasaklama cesaretini kendilerinde bulabilmektedir.

Tüm devlet ricali bilmelidir ki bugün sahip oldukları sıfat, mevki ve makam; 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim sayesindedir. Bugünlere yasak koymak kimsenin haddi ve hakkı değildir. 30 Ağustos'u yasaklayan zihniyete inat biz yine meydanlarda ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda olacağız. Milli bayramlarımıza sabıkalı gibi davranan, karanlık zihniyetlerin gücü 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı yasaklamaya yetmeyecek.

Biz 30 Ağustos Pazar günü saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda olacağız. Aynı gün saat 20.30’da salgın tedbirlerine uyarak Kışla Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyeceğiz. Herkesi balkonlarında bayraklarla, meydanlarda bayrak ve maskelerle sosyal mesafeye uyarak bu coşkuyu kutlamaya, zaferimizi gelecek nesillere hatırlatmaya, anlatmaya davet ediyorum. Yaşasın milli bayramlarımız, yaşasın Atatürk sevgimiz, yaşasın tüm şehitlerimize olan sonsuz sevgimiz, saygımız! Yaşasın 30 Ağustos Zafer Bayramımız!"