CHP'li Erbilgin, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin 'Kastamonu Ziraat Odası sorumluluğunu acil hatırlamalı AKP'nin arka bahçesi olmaktan bir an önce vazgeçmelidir' dedi.

  • 1245
CHP'li Erbilgin, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; “Öncelikle 24 Mayıs’ta meydana gelen dolu felaketinden zarar gören hemşerilerimize, felaketi çok daha fazla yaşayan Taşköprü, Araç ve İhsangazi ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Özellikle Taşköprü’de ceviz büyüklüğünde yağan dolu; sarımsak, pancar ve diğer ürünlerin ekili olduğu zirai alanlara büyük zarar verdiğini belirten Erbilgin; “Mazota, gübreye ve tarım ilaçlarına son 1 yılda gelen yüzde 100’e yakın zamlar yüzünden tarlasını ekemez duruma gelen çiftçimizin tekrar eden bu felaketle dertleri ve çaresizliği büyümüştür. Çiftçimizin bu mağduriyeti acil giderilmelidir. Felaketin üzerinden 4 gün geçmesine rağmen çiftçimizin karşılaştığı her sorunda ilk akla gelen çiftçinin öz örgütü olan Kastamonu Ziraat Odası’ndan tek bir açıklama yapılmaması üzücüdür. Kastamonu Ziraat Odası bırakın çiftçinin yaşadığı mağduriyetin gündeme taşınmasını, çiftçinin sorunlarını görünmez kılmaktadır. Oda başkanının AKP’ye ayırdığı mesainin bir bölümünü Kastamonu çiftçisine ayırmasını öneriyoruz. Parti içi çekişmelerden zaman bulursa çiftçinin hiç olmazsa halini hatırını sormasını bekliyoruz. Kastamonu Ziraat Odası sorumluluğunu acil hatırlamalı AKP’nin arka bahçesi olmaktan bir an önce vazgeçmelidir. Eğer Kastamonu Ziraat Odası bugüne kadar neyi eksik yaptığını araştırır, çiftçinin ve tarım sektörünün sorunlarına çiftçiyle beraber çözüm üretmeye çalışırsa tarımda yaşanan bu çöküşte aydınlatıcı olabilir. Aksi bir durum bu kurumun işlevi ve varlığının daha çok sorgulanmasının önünü açacaktır.”

“Sonucu belli olan bir seçim iptal edilmiştir”

Erbilgin; “31 Mart’ta İstanbul halkının oylarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun bu hakkı ve halkın iradesi AKP ve YSK işbirliğinde gayrimeşru yöntemlerle çalınmış sonucu belli olan bir seçim iptal edilmiştir. 16 milyon İstanbul’lu gasp edilen hakkını savunmak için 23 Haziran’da yeniden sandık başına gidecektir.  Milletvekilimiz Hasan Baltacı, partimizin verdiği görev doğrultusunda 22 Mayıs Çarşamba gününden bu yana İstanbul Fatih İlçe Sorumlusu olarak Ekrem İmamoğlu’na omuz vermektedir. Seçim sonuna kadar yoğun bir programla çalışmalarını sürdürecektir, sürdürmektedir. Geride bıraktığımız hafta boyunca Milletvekilimiz Hasan Baltacı ile birlikte ben de çalışmalara katıldım, İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle buluşma fırsatı elde ettim. Seçim kampanyası çerçevesinde İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlayan bu anlamda önemli bir sorumluluk üstlenen derneklerimizin iftar davetlerine programımız müsait olduğu müddetçe katılmaya gayret ettik. Bize sofrasını açan hemşerilerimize buradan teşekkür ediyorum.”

“KAS-DER iftar yemeği AKP ve MHP organizasyonuna dönüşmüştür”

Yerele de yansıdığı gibi Kastamonu’nun İstanbul’daki önemli hemşehri derneklerinden olan KAS-DER'in 25 Mayıs Cumartesi günü iftar yemeği verdiğini söyleyen Erbilgin; “Hem ülkemiz açısından hem de şehrimiz açısından bizim tercihimiz; birleşmek, kucaklaşmak, dayanışma içinde olmak, ülkemizi ve şehrimizi bir adım ileri götürmektir. Fikirlerimiz farklı olsa da aynı ortamlarda gönül rahatlığıyla ifade etmek, birbirimizi dinlemektir. Üzülerek görüyorum ki KAS-DER iftarı birleştiren değil ayrıştıran, kucaklayan değil kutuplaştıran, el uzatan değil ötekileştiren bir anlayışla düzenlenmiştir. Umarım iyi işler yapmaya çalışan yöneticiler buradan gerekli dersleri çıkaracaktır. İftar yemeği sonrası gönlü Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’de olan birçok hemşehrimiz bizi arayarak yemeğe neden katılmadığımızla ilgili bilgi istemiş, iftar yemeğinin AKP ve MHP’nin organizasyonuna dönüşmesinden duyduğu rahatsızlığı ve üzüntüyü iletmiştir. Kamuoyunu aydınlatmak adına bu iftar yemeği için ne ilimizin milletvekili Hasan Baltacı’ya ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne, İl Başkanımız Sayın Özcan Büyükşen ile görüştüm ne de Millet İttifakı’nın ortağı İyi Parti’ye davet gitmemiştir. Yaşanan süreç ile ilgili dernek başkanı Sayın Remzi Şen’i arayarak sitemlerimizi ilettim. Dernek başkanı Sayın Remzi Şen iftar programı için MHP’nin talepte bulunduğunu daha sonra Sayın Ünlü’nün arayarak iftarın Cumhur İttifakı adına düzenlenmesinin daha iyi olacağını ilettiğini belirtmiştir. Bunun üzerine organizasyonun Cumhur İttifakı ekseninde şekillendiği ifade edilmiştir.”

“KAS-DER tüm Kastamonululara özür borçludur”

Siyasi görüşü ne olursa olsun İstanbul’da yaşayan tüm Kastamonuluları temsil etmesi gereken KAS-DER’in ticari faaliyet yürüten bir organizasyon şirketi mantığıyla hareket etmiş olması ve böyle bir yöntem uygulamasının yanlış olduğunu söyleyen Erbilgin; “KAS-DER tüm Kastamonu’yu kucaklayan, tüm Kastamonuluların olma iddiasıyla kurulmuş bir dernek olmasına rağmen üyelerini temele koyarak yaptığı faaliyet ve etkinlikleri bir siyasi anlayışa angaje etmesi kimseye fayda sağlamaz. Bu çerçeve de KAS-DER tüm Kastamonululara bir özür borçludur. Aksi halde bu tür derneklerin Kastamonu’nun gelişmesine dayanışmasına katkı sunmayacağı gibi sorumluluk mevkiinde olanların kişisel kariyer planlamalarının ötesine geçmeyeceği bilinmelidir.”

“MHP İl Başkanının İstanbul'da söyledikleri ikiyüzlülüğün ifadesidir”

Erbilgin; “Diğer yandan dikkat çeken bir konuda MHP İl Başkanının 31 Mart’ta AKP için ya Kastamonu’da söyledikleri yalan ve iftiradır, ya da 23 Haziran’a giderken AKP için İstanbul’da söyledikleri ikiyüzlülüğün ifadesidir. Bu çelişkiyi hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum.”

“Kastamonu Üniversitesi ve ilimiz için kayıp 8 yıl var”

Yeni göreve başlayan Kastamonu Üniversitesi rektörüne başarılar dileyen Erbilgin; “Kastamonu Üniversitesi’nin büyümesi ve gelişmesi için katkı vereceğimizi belirtiyorum. Ancak Türkiye’de akademinin durumu ve akademisyenlere yapılan baskılar ortadadır. Bu tablo nedeniyle gelecek için Kastamonu Üniversitesi adına iyimser olmadığımı belirtmek isterim. Geride bıraktığımız Kastamonu Üniversitesi ve ilimiz için kayıp bir 8 yıl vardır. Sayın rektörden beklentimiz geçmişteki şaibe ve eleştirilerin üzerine gidilip şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması ve üniversitemizin gelişmesi için akademik başarıdır.”