CHP'li Yavuzoğlu'ndan tepki: 'Atatürk'e dil uzatmak alçaklıktır'

Bir televizyon kanalında Atatürk hakkında dile getirilen sözlere sert tepki gösteren CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ülkü Yavuzoğlu: 'Atatürk, Türk milletinin atasıdır. Millet, atasına yapılan bu saldırıyı affetmez. Atatürk'e dil uzatmak alçaklıktır' dedi.

  • 1127
CHP'li Yavuzoğlu'ndan tepki: 'Atatürk'e dil uzatmak alçaklıktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları İl Başkanı Ülkü Yavuzoğlu, bir televizyon kanalında Mustafa Kemal Atatürk hakkında dile getirilen sözlere sert tepki gösterdi.

Özel bir televizyon kanalında gerçekleşen programda Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun manevi şahsiyetine hakaretler yağdırdığını dile getiren Ülkü Yavuzoğlu: “Atatürk, Türk milletini de arkasına alarak bu topraklarda bir kurtuluş mücadelesi verdi. Bu mücadele sonucunda bir milletin onuru ve namusu kurtuldu. Görüyoruz ki hala Atatürk'ü ve onun yüksek şahsiyetini içlerine sindirmeyi başaramayan yobazlar var. Bu yobazlar, öyle büyük pervasızlık içinde ki hiç çekinmeden Atatürk'ün manevi kişiliğini hedef alan yorumlarla insanların zihinlerini de kirletmeye devam ediyor” dedi.

Yayınlanan programın bir kısmında Atatürk ve Afet İnan hakkında akla hayale sığmayacak, son derece çirkin iddiaların ortaya atıldığı belirten Yavuzoğlu, programda, Atatürk'ün itibarsızlaştırılmaya çalışılarak, "İnan'ın, manevi kızı değil, Atatürk'le gönül ilişkisi olan biriymiş gibi" anlatılmasının ahlaki ve vicdani değerlerle bağdaşmadığını kaydetti.

KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK
Atatürk'e saldırmakla aslında milletin kendisine saldırıldığının altını çizen Yavuzoğlu: "Onlar kabul etmese de her türlü tartışmadan uzak olan gerçek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, dünyanın saygıyla andığı ve kabullendiği bir büyük lider olduğu gerçeğidir. Mustafa Kemal Atatürk ne büyüktür ki ölümünün üzerinden bunca zaman geçmiş olmasına rağmen, gericilerin hedefindedir. Bu yapmış oldukları, basit bir düşünce açıklaması değildir. Bu, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetini tahkir anlamı da taşımaz. Bu şahısların eylemi, düpedüz halkı kin ve düşmanlığa tahriktir. Ortada bir suç vardır ve bu suç cezasız kalmamalıdır. Bu pervasız tutum, cezasız bırakılmamalıdır. Her vesile ile özgürlüklerin ve özgür yayıncılığın üzerinde bir karabasan gibi duran RTÜK, bu yayın organına gereken cezayı derhal vermelidir. Atatürk, Türk milletinin atasıdır. Millet, atasına yapılan bu saldırıyı affetmez. Atatürk'e dil uzatmak alçaklıktır” diye konuştu.

“ÇİRKİN İFTİRAYI NEFRETLE KINIYORUZ”
Yapılan söylemlerin iftira zırvalamasından başka bir şey olmadığının altını çizen CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Yavuzoğlu: “Ülkemizi düşman işgalinden kurtaran ve Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan çirkin iftirayı nefretle kınıyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk için kullandığı çirkin ifadelerini şiddetle ve nefretle iade ediyorum. Bu saygısızlık değil terbiyesizliktir. Bu bir tarih bilmezin zırvalamalarıdır. Oturdukları rahatlığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olanların Atatürk düşmanlığı yaparak kimlere yaranmaya çalıştığını anlamakta zorluk çekmiyoruz artık” şeklinde konuştu.

Kazım BOLAT