CHP'lilerden başkanlığa karşı 'ayağa kalkıyoruz' eylemi

Cumhuriyet Halk Partisi İl, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden anayasa değişiklik paketinin başkanlığa dönüşeceği gerekçesiyle eylem yaptı.

  • 1326
CHP'lilerden başkanlığa karşı 'ayağa kalkıyoruz' eylemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kastamonu İl Yönetimi ve parti üyeleri, anayasa değişikliğine karşı, başlatılan ’Ayağa Kalkıyoruz’ isimli eylemi 2’inci gününde devam etti.

TBMM’de ikinci turu görüşülecek olan anayasa değişikliğine karşı CHP tarafından başlatılan ’Ayağa Kalkıyoruz’ isimli eylemi 2’inci gününde de Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Meydanda toplanan CHP’liler ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi ve özgürlük için ‘Hayır’ dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir süre oturduktan sonra ayağa kalkan CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, Cumhuriyet’in ilanı ile saraydan alınarak millete verilen milli iradenin milletten alınarak yeniden saraya verilmek istendiğini söyledi.

CHP olarak milli iradenin saraya verilmesine karşı olduklarını ifade eden Bıyıklı: “Duyarlı insanlar bugün ayağa kalkarak tepkisini gösterdi. Başkanlık Sistemine karşı tepkilerimizi ilerleyen günlerde daha ağır şekilde ortaya koyacağız” diye konuştu.

Yol kenarından araç sürücülerine de ellerindeki dövizleri gösteren CHP'lilere, çevredeki binalarda yaşayanlarla bazı sürücüler destek verdi.

Kazım BOLAT