CHP'li Bıyıklı, Başkan Babaş'tan yanıt istedi

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, basın açıklamasında bulundu.

  • 888
CHP'li Bıyıklı, Başkan Babaş'tan yanıt istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "Belediyemizin son günlerdeki bazı çalışmaları ve tasarrufları ile ilgili olarak belirlediğimiz bir takım yanlışları ve eksikleri değerli Kastamonulularla paylaşma ihtiyacı duyduk. Bize göre çağdaş şehircilik anlayışı, ortaya çıkan her boş alanda yapılaşmayı düşünmeden, düzgün imarı, alt yapısı ve yaşamı kolaylaştırıp keyifli bir hale getirecek ortak alanları ile insanların bir arada daha huzurlu ve mutlu yaşamasını amaç edinmelidir. Umarız düşünce ve önerilerimiz dikkate alınıp değerlendirilir.

Nasrullah Meydanı şehrimizin tam merkezinde, çok önemli tarihi ve kültürel değerleri ile özel bir alandır. Bu alanın Kastamonu’muzun şehir kimliğine üstünlük ve farklılık kattığı tartışılmaz. Bu özellikleri nedeniyle bu alan titizlikle korunmalı ve Kastamonu turizmine daha fazla katkı verecek biçimde değerlendirilmelidir. Ancak bu çevrede belediyemizin bir süredir yaptığı çalışmalar ne yazı ki hoyratça ve bir bilinmezlik içinde sürdürüldü. O alandaki genel tuvaletin önceki durumuna göre görüntüyü daha az bozacak biçimde yerin altına yerleştirileceği ve böylelikle alanın daha da genişletileceği sanılırken ortaya çıkan manzara tam tersi oldu. Alanın ortasına doğru bir beton blok yerleştirildi. Kıyısından köşesinden küçültülmeye çalışılsa da oraya yakışmıyor. Görenleri rahatsız ediyor.  Burada ne yapılacağı ile ilgili değişik söylentiler var. Alana dolgu yapılacağı söyleniyor. Tarihi alan niteliğinin yok edileceği yönünde kuşkular var. Hadi bu proje düşünülmeden, hesaplanmadan ve alanın kıymeti bilinmeden hazırlandı. İzin veren kurula ne demeli? Ayrıca bu alandaki iş yerlerinde hayatını kazanma mücadelesi içindeki esnaf vatandaşlarımız mağdur edilmemelidir. Onların kiracı olmakla birlikte yasal hakları var. Bu haklarına saygı gösterilmelidir.

Bir diğer alan, daha önce basınımız aracılığı ile hakkındaki düşüncelerimi kamuoyu ile paylaştığım belediye hizmet binası önündeki katlı otopark alanı. O zaman dedik ki, böyle merkezi ve bu büyüklükte alan bir daha ortaya çıkmaz. Katlı otoparka itirazımız yok ama bu alanı yapılaşmaya boğdurmayalım. Ancak belediyemiz katlı otopark yapılması karşılığında yüklenici firmaya alanın bir kısmına inşaat izni verdi. 300 metrekare kadarına inşaat yapılacak dendi ama görüldü ki buradaki yapılaşma teraslarla neredeyse alanın büyük bir kısmını kaplıyor. O terasların ruhsatı var mı bilmiyoruz. Sormak lazım: O alandaki o görüntü içinize siniyor mu? 

Bir diğer konu da arsa satışları, imar değişiklikleri ve kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili. Çok iyi biliyoruz ki yaşadığımız bölge birinci derece deprem bölgesi. Bu nedenle zamanında inşaat kuralları önemsenmeden ve o günün teknolojisi ile yapılmış binaların yerine depreme dayanıklı ve daha modern binaların yapılması doğrudur. Ancak bu yapılırken hesapsız kitapsız kat artışı verilmemelidir. Ne sebeple olursa olsun yüksek kat artışlarına ruhsat vermek için o çevrede oluşacak yoğunluğa göre yolundan otoparkına, yeşil alanından okul alanına, çocuk parkından ibadethanesine kadar her şeyin hesaplanıp hazırlanması gerekir. Çağdaş ve modern kentler bir plan ve hesaba göre kurulur. 15-20 katlı yüksek binaları rastgele yapmakla modern ve çağdaş kent olunmaz.  Son dönemde Belediyemizce verilen inşaat ruhsatları ve arsa satışları ile ilgili olarak bir takım kişilere haksız çıkar sağlandığı yönünde yaygın bir inanış ve bu yönde söylentiler oluşmaya başladı. Hiçbir dönemde bu derece yoğun söylentilerin yayıldığı görülmemiştir. Kamu hizmeti yapılırken en doğru yöntem ve ilke şeffaflıktır. Halkınızla paylaşamayacağınız bir şeyler olmadığı sürece bize göre bu kuraldan hiçbir zaman vazgeçilmemelidir. Bu nedenle bu konuda en yetkili kişi olarak Sayın Belediye Başkanımızın ayrıntılı ve inandırıcı bir açıklama yapması doğru olur."