CHP'li kadınlardan 'Kadına Şiddet' açıklaması

Kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma gününde konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Ülkü Yavuzoğlu, kadının cinsel, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını söyledi.

  • 1002
CHP'li kadınlardan 'Kadına Şiddet' açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. CHP İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Ülkü Yavuzoğlu, dünya üzerinde kadın ve çocukların çok farklı şiddete maruz kalmakta olduğunu ifade etti.

Kadın Kolları Başkanı Ülkü Yavuzoğlu açıklamasında, "Kadına dayatılan şiddet ideolojik bakıştan çağ dışı ve gerici anlayıştan kaynaklanmaktadır. Kadın toplumda uğradığı fiziksel şiddetin yanı sıra cinsel şiddete de maruz kalmakta ve kadın tecavüzcüleri ve katilleri serbest bırakılmaktadır."dedi.

“ÖZGÜR YARINLAR İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Şiddete maruz bırakılan kadının medyatik bir özelliğinin olmaması halinde gündemde dahi yer almadığını belirten Ülkü Yavuzoğlu, "İnsan haklarını savunanlara kimselerin tahammülü yok. Örgütlü kadın haklarının ve varlığının farkında olan kadındır. Kadını erkekle eşit görmeyen anlayış toplumsal yaşamda da kadını yok sayar. Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, yani bugün dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günüdür. Yani bugün kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine taşıma günüdür. Biz CHP’li kadınlar olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha yinelerken; Eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyen iktidarlara karşı, eşit ve özgür yarınlar için mücadelemizi örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve cesaretle devam ettireceğimizi ifade ediyor Kadına Yönelik Şiddete karşı verdiğimiz bu mücadelede, sevgiyi, saygıyı, güveni ve umudu örgütleyerek ‘Umut var. Biz varız’ diyoruz." diye konuştu.

Yavuzoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadına tanınan imtiyazlarla bugün eşit hakların korunması gerekmektedir. Mahallelerimiz de kadının ve kadına karşı davranışın önemi büyüktür. Kadın değerli bir hazinedir. Dünya da kadın bir evde mutfak eşyası olarak görülmemelidir. Kadın hakları noktasında yaşadığınız kaygıları da hep birlikte aşacağız. İnsan ayrımı ırk ayrımı ve cinsiyet ayrımı asla yapılmamalı” ifadelerini kullandı.

Kazım BOLAT