CHP'lilerden 'Cumhuriyet Gazetesi' okuma eylemi

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon CHP'liler tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gazete okuma eylemi ile protesto edildi.

  • 849
CHP'lilerden 'Cumhuriyet Gazetesi' okuma eylemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ellerinde Cumhuriyet Gazetesi olan CHP’liler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıt’ı önünde toplandı. Burada oturarak sessiz şekilde gazete okuyan CHP’lilere, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Örgütü PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncular ile yazarlar ve yöneticilerinin evlerinin aranarak gözaltına alınmasını gazete okuma eylemi ile protesto edildi.

Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu kabul etmediklerini kaydeden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülkü Yavuzoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nin, cumhuriyetle yaşıt bir gazete olduğunu söyledi. Cumhuriyet Gazetesi’nin demokrasiyi, laikliği savunan tek gazete olduğunu, hiçbir iktidarın yayın organı olamadığını aktaran Yavuzoğlu: “CHP olarak Cumhuriyet gazetesine yapılan bu operasyonun tamamen siyasi olduğunu belirtiyoruz. Bu operasyonun hiçbir hukuki niteliği yoktur.Başkanlık yolunda AKP, muhalefet, muhalif ses istemiyor ve tamamen bu amaca dönük operasyonlar yapıyor. CHP olarak Cumhuriyet gazetesinin hep yanında olacağız ve sahip çıkacağız. Bugün yapılan özgür basına darbedir. Bu böyle devam etmeyecektir. Aydınlık günler yakındır” diye konuştu.

Kazım BOLAT