"Çiftçilerimizin bayram yapacağı bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin 'Üreten, ürettiği ile ülkesini besleyen Türk Çiftçisi, hak ettiği değeri görememektedir' dedi.

  • 338
"Çiftçilerimizin bayram yapacağı bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "Bayramı, tatili olmadan ülkesi için fedakârca çalışan, alın terinin karşılığını alamamasına rağmen yine de sabrederek üretmeyi düşünen, kalbi vatan sevgisiyle çarpan çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.

Cebinde şehre gelmeye yol parası olmayan, traktörüne mazot koyamayan, köyünün kahvehanesine bile giderken çay parası hesabı yapan Türk Çiftçisi, gerçekten bayram yapacağı günleri her geçen gün umutlarını yitirerek beklemektedir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Efendimiz' dediği çiftçimiz, efendi gibi yaşamanın çok ötesinde, hayatta kalma mücadelesi vermektedir.

Üreten, ürettiği ile ülkesini besleyen Türk Çiftçisi, hak ettiği değeri görememektedir. Emin ellerde olmayan Türk Tarımı, AKP iktidarları boyunca, adım adım çöküşe sürüklenmiş, ülkemiz kendi kendine yeten bir tarım ülkesiyken karnını doyurmak için ithalat yapan bir ülke konumuma getirilmiştir.

Her yıl ithalatla, yabancı ülkelerin çiftçilerine milyar dolarlar veren AKP zihniyeti, bu paraları Türk çiftçisine destekleme olarak verseydi, bugün çiftçimiz bayram yapabilirdi. Sarayın ışıkları gece gündüz yanarken, çiftçinin elektriklerini kesen, köylünün meralarına bile göz diken AKP, uyguladığı politikalarla hayvancılığı da bitirmiş, köylünün elinden hayvanını, toprağını ve en sonunda da çocuklarını almıştır. Köyde para kazanamayan genç kuşaklar şehirlere göç ederek ağır çalışma koşullarına mecbur bırakılmıştır. Ancak bizler, çiftçilerimizin sesi, temsilcisi olmaya, onların sorunlarını anlatmaya ve çözümler üretmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz çiftçilerimizi yeniden efendimiz yapana kadar devam edecektir. Çünkü CHP, Kurtuluş Savaşı'nda varını yoğunu ülkesinin kurtuluşu için feda eden yoksul Türk köylüsünün ve kağnısıyla cepheye cephane götüren kadınlarımızın partisidir. Çünkü CHP bu ülkenin her bir kazanımında Türk Çiftçisinin hakkı olduğunu bilen partidir.

Tüm çiftçilerimiz bilmelidir ki onların gerçekten bayram yapacağı bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız.”