Cumhuriyet Halk Partisi 97 yaşında

CHP Parti Meclisi Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı "97 yıl önce bugün çağdaş Türkiye'nin temellerini Cumhuriyet Halk Partisi atmıştır" dedi.

  • 632
Cumhuriyet Halk Partisi 97 yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "97 yıl önce bugün çağdaş Türkiye’nin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet’i kurarak, Türkiye demokrasisini inşa etmiştir.

Kuruluş ve kurtuluşun partisi CHP ilk günkü gibi aynı ruhla Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız, çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele vermiştir ve vermeye de devam edecektir.

CHP çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. CHP, eşit haklara sahip, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’nin garantisidir. Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı; Atatürk’e, devrimlerine gönül vermiş olanların partisidir. Geçmişten aldığı gücü ve birikimi ile aydınlık bir geleceğin de mimarıdır. Kuruluş günlerinin devrimci ruhuna inanmak ve bunun gereğini bugün de yerine getirmek bizler için bir borç olduğu kadar bir mirastır. Ülkemizin boğulduğu bu karanlığı aydınlatmak için sosyal demokrat anlayışı paylaşan, Atatürk devrimlerine gönülden bağlı herkese, örgütlerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir. Başta Atatürk olmak üzere, Türkiye’yi bugünlere taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi’ne, partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı sunuyorum. Bir neferi olmaktan onur duyduğum, partimizin 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum."