"Cumhuriyetimize can veren ruh, bugün de dimdik ayaktadır"

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile mesaj yayımladı.

  • 468
&quotCumhuriyetimize can veren ruh, bugün de dimdik ayaktadır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Vidinlioğlu; "Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük bayram günüdür' dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet, Türk milletinin, büyük bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Millî Mücadele sonucunda ulaştığı son noktadır. Büyük yokluk ve zorluklar içerisinde verilen millî mücadele sonucunda, bedeli şehitlerimizin kanı ile ödenerek kazanılmış Cumhuriyetimizi ve vatan toprağımızı korumak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde her daim dalgalandırmak her birimizin görev ve sorumluluğudur.

Cumhuriyet demek Türk milleti için hürriyet demektir. Millet tarafından seçilmiş meclisin yönetimde söz sahibi olmasına dayanan bir yönetim şeklidir. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle Türkiye Cumhuriyeti'mizin bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar yaşatmak en önemli sorumluluğumuzdur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan ilerleyerek en büyük eseri Cumhuriyet'imizi akılla, bilimle ve büyük bir kararlılıkla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız.

Bugün bize miras bırakılan bu destansı tarihe ve Cumhuriyetimize sadakatle sahip çıkıyoruz. Bizden istendiği gibi Türk istiklalini ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet koruyacak ve daima ileriye taşıyacağız. Milletimizin birlik ve bütünlüğü karşısında hiçbir hain emel ve hiçbir bölücü güç Cumhuriyetimize zarar veremeyecek, Türk Milleti'nin güçlü iradesi karşısında tutunamayacaktır. 29 Ekim 1923 tarihi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin güçlü ve çağdaş bir ülke ideali oluşturma yolunda kendisine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyet rejimini kabul ettiği bir milattır.

Cumhuriyetimize can veren ruh, bugün de dimdik ayaktadır. Bu eşsiz ruh, sergileyeceğimiz birlik, beraberlik ve kardeşlikle dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan toprağında operasyona asla müsaade etmeyecektir. Büyük mücadelelerle kazanılmış Cumhuriyetin gurur ve onur gününün büyük bir coşku ile kutlanmasını temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin yegâne kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."