"Değerlerimize 23 Nisan ruhuyla sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 361
&quotDeğerlerimize 23 Nisan ruhuyla sahip çıkmaya devam edeceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı; "23 Nisan 1920, milletimizin egemenliğini eline aldığı, hep birlikte tutsaklık zincirlerini kırdığı, özgür iradesi ile tarihini yeniden yazmaya başladığı gündür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Millî Mücadele kahramanlarımızın büyük mücadeleler vererek 100 yıl önce bugün açtığı Gazi Meclisimiz, bütün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korumasının ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olmamızın sembolü ve teminatıdır.

100 yaşına giren Meclisimiz Anadolunun kadim insanlarıyla birlikte dünyada ilk kez emperyalizme karşı bir mücadeleyi; Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başarıya ulaştırmış ve tarihi değiştirmiştir. Bugün çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye olacaktır. Bizler, milletin egemenliğini tek bir kişiye devreden, çocuklarımızın geleceğini değil, kendi koltuğunu düşünen bir siyasi akla karşı Büyük Atatürk’ün ve şehitlerimizin bizlere bıraktığı Cumhuriyetimize ve kurucu değerlerimize, 23 Nisan ruhuyla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyete, demokrasiye, adalete, insan haklarına sahip çıkacağız. Halkın egemenliğini yeniden hep birlikte inşa edeceğiz.

Çocuklarımızı bilime dayalı, sevgiyle dolu, yüzünü geleceği dönmüş bir eğitim sistemiyle, küreselleşen dünyayla uyumlu, haberleşme ve iletişim olanaklarını etkin bir şekilde kullanan ve yaşadıkları dünyayı sorgulayan bireyler olarak yetiştireceğiz. Bu bizim çocuklarımıza karşı borcumuz. Biliyoruz ki bunlar ancak özgürce yetişen nesillerle mümkündür. Biz çocuklarımızın hiçbir tehlike ve tehdide maruz kalmadan, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çocukluğunu yaşayabildiği bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini ileriye taşımak ve yurdumuzun çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmasını sağlamak 1920’de kurulan Meclis’imizin her yurtsevere bıraktığı en büyük görevdir. Meclis’imizin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Bir asırdır hiçbir durumun ve şartın gölge düşüremediği bayramımızı bu sene de kutlayacağız. Tüm insanlıkla birlikte zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı aynı coşku ve heyecanla balkonlarımızı Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirerek karşılayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm halkımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."