Devrekani'de MHP'den Mümtaz Aliustaoğlu aday oldu

Milliyetçi Hareket Partisi'ne geçiş yapan Devrekâni'de Bağımsız Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu'nun, geçiş töreni ve aday tanıtım programı gerçekleştirildi. Programda belediyeye kazandırılan yeni hizmet aracının tanıtılması ve hizmete alınması, ilçe merkezine yaptırılan Şehitler Anıtı ve Saat Kulesinin açılış törenleri de gerçekleştirildi.

  • 1131
Devrekani'de MHP'den Mümtaz Aliustaoğlu aday oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sanatçı Mete Tafracı’nın sahne almasıyla başlayan programda, şarkıcı Çanakkale Türküsü, Çırpınırdı Karadeniz ve Türkiyem şarkılarını seslendirdi. Sanatçıya Çırpınırdı Karadeniz şarkısında Kastamonu Sepetçioğlu eşlik etti.

Coşkuyla başlayan programda konuşmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şükranlarını sunarak başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, “Doğduğum ve doyduğum toprak olan, her zerresinde Milliyetçi Ülkücü adına yıllarımızı verdiğimiz, hizmet ettiğimiz memleketime İl Başkanı olarak hizmet etme şerefini bana bahşettiği için Milliyetçi Ülkücü Hareketin Lideri, Türk Milletinin teminatı Muhterem Genel Başkanım Devlet Bahçeli Bey’e şükranlarımı sunarak başlamak istiyorum.

Milliyetçi Ülkücü Hareketin Lideri Devlet Bahçeli Bey, fedakârlığıyla, Türk Milletine olan sevdasıyla her alanda, “ Benim gecemde, gündüzüm de Türkiye’dir” diyen mümtaz bir şahsiyettir. 15 Temmuz süreci itibari ile çokça izlediğiniz ve gördüğünüz, Türk Devleti adına fedakârlığın ne olduğunu hep beraber müşahede ettiğimiz açıklamalarını kamuoyu ve basından takip ediyorsunuz. Dolayısıyla böyle bir liderin il başkanı ve böyle bir hareketin mensubu olmak, böyle bir davanın neferi olmak bizim için şereflerin en büyüğüdür” dedi.

Cumhur ittifakının ruhuna bağlı olduklarını ve bağlı kalacaklarını ifade eden Başkan Aydın, ” Buradan fitne sokmaya çalışan şahsiyetlere sesleniyorum. Daha önce de ifade ettim, biz cumhur ittifakının ruhuna bağlıyız. Biz bağlıyız diyoruz, bağlı da kalacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü açıklamasında bunu asla bozdurmayacağız diyor, bizim Genel Başkanımız da bunu ifade ediyor ama Devrekâni’de ne varsa farklı bir rüzgâr estirilmeye çalışılıyor. Bizden giden arkadaşımız, işi gücü rast gelsin AK Parti’ye geçmiş. Geçsin bizce hiçbir mahsuru yok. Ama falanca MHP’ye tepki olarak istifa edip AK Parti’ye geçti diye söylemler çıkarmak ittifakın ruhuna uygun olmayan söylemlerdir. Buna azami dikkat etmelerini istiyorum. Biz hiçbir şekilde Genel Başkanımızın talimatı dışına çıkmayacağız. Biz bu fedakârlığı ülkenin beka sorunu olduğu için yapıyoruz. Bu hassasiyete herkes dikkat etmeli” dedi.

Milliyetçi Ülkücü Hareketin fedakârlıklarını, Liderinin yaptığı fedakârlıkları, mensuplarının yaptıkları fedakârlıkları bu millet artık görmeli diyen Başkan Aydın, “Milliyetçi Ülkücü hareket sayısal çokluktan ziyade özgün ağırlığıyla Türk siyasetinde vardır ve var olmaya devam edecektir. Biz ayrıcalıklı bir siyasi partiyiz, her şeyi karşılıksız yapıyoruz. Vatandaşta her zaman öyle diyor, en zor zamanlarda siz varsınız. Ama oy vermeye gelince bizi bir yere koymuşsunuz orada tutuyorsunuz. Diğer siyasi partilere oylarını veren vatandaşlarımızdan rica ve istirham ediyorum, Milliyetçi Hareketi değerlendirirken bir kez daha düşünün ve bir kez daha bizi vicdan süzgecinden geçirin” dedi.

Siyasetin hizmet için yapıldığını ifade eden Başkan Aydın, “Aslan gibi bir belediye başkanınız var. Yaptıkları ortada, yapacaklarının teminatı da biziz. Siyaset hizmet için yapılır. Bizim fitne ile fücur ile işimiz olmayacak. Size Ülkücü sözü veriyorum, gerekirse Genel Başkanımızın tabir-i caizse özel kaleminin önünde yatacağım önümüzde ki süreçte yatırımlara yönelik Devrekâni’ye gerekli çalışmaların yaptırılmasını sağlayacağım” dedi.

Devrekâni’de 3 dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten Başkan Mümtaz Aliustaoğlu, “15 yıla yakın Belediye Başkanı sıfatıyla sizlere ve değerli ilçeme hizmet etmeye çalıştım ve yaptığım hizmetlerde bir günden bir güne siyasi ayrımcılık yapmadım. Hiç kimse geldiği noktaya tepeden inme gelmiyor. Bu işler için emek, tecrübe ve istek lazım. Ben memleketim için varım ve memleketim içinde her zaman ölmeye bile hazırım. Biliyoruz ki Devrekâni halkı da benim için her yerde, her zaman, her şeyi yaptı. Bunun en güzel ispatı geçtiğimiz seçim de, yine bu meydan da bana sizler sahip çıktınız. Önce cenap-ı Allaha, sonra sizlere güvenemeseydim o gün bağımsız olarak adaylığımı açıklamazdım. Sizlerin desteğiyle Türkiye’nin bağımsız tek Belediye Başkanı oldum. Bu şeref Devrekâni halkının şerefidir. Devrekâni halkı ve Mümtaz ALİUSTAOĞLU bir bütündür, bunu kopartmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Halkın içine nifak sokmaya çalışıyorlar. İl Başkanımızın da ifade ettiği gibi, benim saygıdeğer halkım buna kesinlikle müsaade etmeyecek” dedi.

Belediye’de son 5 yıl içerisinde yapılmış olan önemli çalışmalara değinen Devrekâni Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, “İlçemizin çok önemli kanayan yaralarından biri olan ve yaklaşık maliyeti 11 Milyon Lira olan kanalizasyon projesi, bu dönemde yapmış olduğumuz ihalelerden biridir. Geçen yıl itibari ile 50 km’lik kanalizasyon çalışmalarını tamamladık ve hizmete sunduk. Mesken bağlantılarının bir kısmı tamamlanmış olup ilkbahara kadar bütün çalışmaları tamamlamış olacağız.

Arıtma tesisimizin projesi tamamlandı, ihale aşamasına getirildi, önümüzdeki dönemde onunda ihalesini yapıp halkımızın hizmetine sunacağız.

İlçemizde yine en önemli konulardan bir tanesi içme suyu, görev aldığım 15 yıldan beri çözmek için çok çapa sarf ettiğimiz içme suyu şebekesi, 30 km’lik bir mesafeden elektrik enerjisi ile getirdiğimiz içme suyu Belediyemize her ay ciddi bir mali yük getiriyordu. Bununla ilgili olarak ciddi çalışmalar yaptık. Öncelikle %50’ye varan kaçağımızın tamamen ortadan kalkması için içme suyu şehir içi şebekesinin yenilenmesi için projemiz tamamlandı. İhale aşamasına getirildi fakat yoğun uğraş vermemize rağmen bu yıl ki yatırım programına alınmadı.

İktidar olmak önemli değil. Ben 10 yıl iktidar partisinde Belediye Başkanlığı yaptım ama muktedir olamadım. 5 yıldan beri bağımsız Belediye Başkanıyım ama muktedir bir Belediye Başkanıyım diyen Devrekâni Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti;

İlçemizin gelişmesine engel olan en büyük sebeplerden bir tanesi de 35 yıl önce masa başında yapılmış olan imar planıdır. Geçtiğimiz yıllar da Belediye Meclisimiz ile beraber almış olduğumuz kararlar doğrultusunda İller Bankasından yeni şehir planımızı onaylattırdık ve gerçekleştirdik. Köklü bir revizyon yaptık. Yeni imar planıyla Devrekâni’miz sosyal donatı alanları, yeşil alanları, parkları, toplu konut alanlarıyla gerçekten geleceği kendini hazırlayan bir ilçe haline gelecek.

Sayısal haritalarımızı tamamladık, Belediyemizde geçmiş dönemlerde tabi ki Belediye Başkanlarımız vardı. Bizden önce de bu memlekete onlar hizmet ettiler. Fakat tamamen görsel ve makyaja yönelik hizmetler olmuş. Bütün alt yapı sorunlarının üstesinden de gelmek inşallah bu kardeşinize nasip olacak. Bunu söylerken 3/2’si tamamlandı. 3/1’i kaldı. İddialı konuşuyorum Devrekâni’miz 5 yıl sonra kaldırımlarıyla, yollarıyla, alt yapısı bitmiş layık olduğu noktaya getirmeye söz veriyorum.

Bugün eleştiri yapmak için muhalefet kanadından her taraf delik deşik, her taraf köstebek toprağı gibi söylemler dolaşıyor. Değerli hemşerilerim Belediye olarak bizim sokağa atacak paramız yok. Hele ki bu parada daha tüyü bitmemiş yetimin bile hakkı varsa. Alt yapı sorunları bitmeden, görsele, makyaja yönelik çalışmalar yapmamız israftan başka bir şey değil. Bu bilinç ve şuurla hareket ediyoruz. Her gün ayrı bir cadde de veya sokakta altyapı çalışmalarını tamamlamamak için kazı çalışmalarımız hızla devam ediyor. 50 km’lik kanalizasyon çalışmalarımız bitti, akabinde doğalgaz çalışmalarımız başladı. Doğalgaz çalışmaları bitmeden içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarımız başlayacak. Bunları tamamlamadan oralara her çalışma sonrası makyaj, kaldırım, yol yapmak. Yeni çalışmalara başlamak için buraları tekrar kazmak israftan başka bir şey değildir. Tabi ki vatandaşımızı mağdur etmemek için iyileştirmeye yönelik tedbirleri alıyoruz. İnşallah tüm altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra ilçemiz gerçek bir şehir kimliğine kavuşacak.

Belediyemizin gücü de imkânı da her türlü hizmeti vermeye yetiyor. İmkânlarımızı, gelirlerimizi, kaynaklarımızı isabetli ve düzgün kullanıldığı sürece Devrekâni belediyesi kimseye muhtaç olmadan kendine yetiyor.

5 yıldan beri yazışmalarımızın devam ettiği, ilçemiz için ihtiyaç olan ve yaklaşık 500 bin liradan fazla maliyeti bulunan çöp kamyonunun ilçemize kazandırılmasında vesile olan Ülkücü Hareketin Lideri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’e şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Konuşmalar sonrası ilçeye yeni yapılan Şehitler Anıtı ve Saat Kulesinin açılış töreni gerçekleştirildi.