"Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 624
&quotDünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, Milli egemenliğin ilan edildiği bugün, 23 Nisan 1929’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir.

23 Nisan Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve Milletin bağımsızlığını, tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir.

Ulusal egemenlik vurgusunun ve kararlılığının yanında dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram vardır ki o da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıdır.  23 Nisan çocuk bayramı Milletimizin en değerli varlığı, aydınlık yarınlarımız, geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımıza armağan edilmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek ‘bayram’ olan bu günde; kalplerindeki masumiyeti gözlerindeki ışıkla bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatan çocuklarımızın sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini temenni ediyorum. Kardeşliğin ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya ümidiyle, Kastamonu’muzun, aziz milletimizin ve tüm dünya çocuklarının “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyor ve hepsinin gözlerinden öpüyorum.”