"Emek, insan için kutsaldır, en önemli sermayedir"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 317
&quotEmek, insan için kutsaldır, en önemli sermayedir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü yazılı mesajında; “1 Mayıs çalışan emekçilerin bayramını içtenlikle kutluyorum. Barış ve huzur içinde kutlanmasını temenni ediyorum.

İnsan öğrenmek, üretmek, okumak, araştırmak, hayatını kazanmak, geçimini temin etmek, toplumda bir şeyler yapmak için emek sarf eder. ‘Emek’ insan için kutsaldır, en önemli sermayedir, ürettiğidir, gururudur, varlığını ortaya koyabilme gücü ve saygı görmesinde bir vesiledir. Biz, ‘işçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin’ toplumda emeğe saygıyı böyle bir hassasiyetle korumanın en güzel hassasiyetlerimizden biri olduğunu ifade eden bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Aynı zamanda insan için kutsal sayılan emeğin etrafında bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin de mirasçılarıyız.

Ülkemiz; mevcut siyasi istikrara duyulan güven ortamı ile gerek evrensel gerek serbest piyasa ekonomisinde uygulanan politikalarla her geçen gün büyüyen, güçlenen ekonomisi, ulusal ve uluslararası arenadaki kararlı siyasi duruşuyla, dünyada sayılı ülkeler arasında yerini almıştır.

Ekonomimizin Eski Türkiye'ye göre çok daha iyi konumlara gelmesinde en büyük pay bu alanda çalışan işçi ve emekçilerimizindir. Ekonominin bel kemiği olan işçi, emekçi ve tüm çalışanlarımızın daha iyi çalışma ortamlarında çalışabilmeleri ve yaşam standartlarının dünya seviyesinde çok daha iyi düzeylere getirilebilmesi hepimizin en büyük hedeflerindendir. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün huzur ve sükunet içinde kutlanması; El ele, gönül gönüle idrak edilmesi ihtiyacımız olan birliktelik ve sağduyuya büyük katkılar sağlayacaktır.
Bu duygularla tüm işçilerimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, Cenab-ı Allah'tan aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirecekleri bir ömür temenni ediyorum.”