"Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 347
&quotEngelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü yazılı mesajında; "Engelliler Haftası, 10-16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır.

Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi engelli olarak tanımlanmaktadır. Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için hükümetimiz tarafından yapılan çalışmalar ve yenilikler, toplumsal ilgi, duyarlılığımız ile hız kazanacaktır.

Bu çerçevede engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımızla, derneklerimizle, medyamızla ve vatandaşlarımızla da ayrı ayrı çalışmalar yürütmekteyiz. Ayrıca bu konuda üzerimize düşen görevlerin de farkındayız. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

Engelli vatandaşlarımızın dün de yanındaydık, yarın da yanlarında olacağız. Desteğimizi, ilgimizi, sevgimizi hiçbir zaman üzerilerinden çekmeyeceğiz. Her bireyin, engelli konuma düşebileceğinin bilinciyle hareket etmesini ve engelli kardeşlerimize ilişkin toplumsal duyarlılığın artırmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın Engelliler Haftası'nı kutluyorum."