Erbilgin "Bu yaklaşım düpedüz siyasi şantajdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin "Bu zorunlu açıklama ile Kastamonu'yu meşgul ettiğimiz için üzgünüm" dedi.

  • 817
Erbilgin &quotBu yaklaşım düpedüz siyasi şantajdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "Geçtiğimiz günlerde Sayın Vidinlioğlu CHP İl Başkanı dertlenmeye devam edecek diyerek belediye başkanları ile ne kadar uyumlu olduklarını ifade eden açıklamalarda bulunmuştu. Benim belediye başkanları ile Sayın Vidinlioğlu arasında sorun olduğuna dair hiçbir açıklamam yok. Kaldı ki kurumlar arasında ki uyumun milletimizin refahını arttıracağına inanırım. Ancak Sayın başkanın kastettiği ve etrafından dolandığı husus MHP il başkanı ve Sayın Vidinlioğlu arasında sorun olmadığına dair açıklamalar ise bu mesele üzerine açıklama ihtiyacını MHP il başkanı ve kendileri hissetmişlerdir.

Yine hatırlanacağı üzere MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kastamonu adının ‘Gazikastamonu’ olarak değiştirilmesi için Meclis’e verdiği, benimde teşekkür ettiğim kanun teklifi üzerine sosyal medya üzerinden MHP İl Başkanı ile yaşadığımız polemik, gece yarısı yataktan kaldırdıkları kişilere yaptırılan, adına nota dedikleri akıllara durgunluk veren açıklamalar ile siyasetin üslup ve nezaketini zorlamıştı. Sonrasında MHP il başkanına bu önergeyi nasıl çektirdiklerini övünmek düştü. Böylesi yersiz açıklamalara cevap vermek yerine MHP İstişare kurullarının tamamlanmasını bekledik. Öncelikle mesele Kastamonu, mesele Türkiye ise kimseden çekinecek halim yok. “Siyasi üslup ve yakışıksız ifadeler” tanımını kullanan ve defalarca İstanbul İl başkanıma hakaret ifadeleri kullanan Kastamonu’da partimize milletvekili ve il başkanı önerme gafletinde bulunan MHP il başkanına gerek sosyal medya üzerinden, gerekse basın üzerinden kamuoyuna yaptığı açıklamalara ve aynı zamanda aynaya bakmasını öneririm. Bizlerin doğru bir dil ve siyasi üsluba gösterdiğimiz özeni kamuoyu bilir. Yaptırılan açıklamaları önce MHP’ye emek verenlerin sonra Kastamonuluların takdirine bırakıyorum.

Son olarak MHP il başkanı gerçekleştirdikleri istişare toplantısında güya ima ederek “İl başkanlarınıza, milletvekillerinize dikkat edin, kimlerle fotoğrafı var” buyurmuş. Ancak fotoğrafları kamuoyu ile değil muhatapları ile paylaşacağını söylemiş. Bu yaklaşım düpedüz siyasi şantajdır. Bu yaklaşımı Ergenekon davalarından tanıyoruz. Seçilmiş milletvekillerini ve il başkanlarını zan altında bırakmaya çalışan bu iftiracı yaklaşımı kınıyorum. MHP il başkanı iddia ettiği terör örgütleri ile ilgili fotoğrafı kamuoyu ile paylaşmaz ise kendisini müfteri ilan edeceğim. Parti adı kullanmadan yaptığı bu açıklamalara milletvekili ile temsil edilen AKP’de cevap vermelidir. Bu açıklama ile ilgili tavrını kamuoyu ile paylaşmalıdır. MHP İl başkanının beslenmeye ve oluşturmaya çalıştığı kayıkçı kavgasından Kastamonu’ya fayda yoktur. Bu zorunlu açıklama ile Kastamonu’yu meşgul ettiğimiz için üzgünüm. Kastamonu’nun gündemi Kırık Barajıdır. İnebolu Yolu’dur. BAKAP kurulmasıdır. Eğitimdir, sağlıktır, tarımdır, işsizliktir. Hayat pahalılığıdır. Kastamonu’da taş taş üstüne konulmasıdır."