Erbilgin "Cumhuriyet kula kulluk zincirlerini kırmıştır"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 724
Erbilgin &quotCumhuriyet kula kulluk zincirlerini kırmıştır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin yazılı mesajında; "Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Cumhuriyet’in kurucusu, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80.yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyoruz.

Büyük Atatürk’ün düşünceleri şüphesiz her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Atatürk’ün devrimleri model olmaya devam etmekte, onun ışığıyla bugün de umut bulmaktayız. O’nun en büyük eseri ise sonsuza kadar var olacak Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Cumhuriyet kula kulluk zincirlerini kırmış, bu topraklarda yaşayan herkesi eşit hak ve sorumluluk sahibi yurttaş olarak bu ülkenin asli sahibi haline getirmiştir. Unutulmamalıdır ki; bugün bu ülkede bir makam veya mevki sahibi olarak büyük milletimize hizmet etme ayrıcalığına sahip olan herkes, bunu Atatürk’e ve devrimlerine borçludur.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz minneti ifade etmenin en güzel ve anlamlı yolu bıraktığı mirasa sahip çıkarak, onu daha da ilerilere taşımak için var gücümüzle çalışmak olacaktır.

Bugün bağımsızlığımızı yok etmek için milletimizin sahip olduğu egemenliği türlü yollarla gasp ederek kula kulluk esasına dayanan bir rejim isteyenler hedeflerine asla ulaşamayacaklardır.

Atatürk'ün kurucusu olduğu CHP, bu görevin bilinci ve yüksek sorumluluğu ile demokrasimizi güçlendirecek, adaleti sağlayacak ve Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle anıyor, onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz."