Erbilgin "İl Başkanının ayağını kaydırmaya çalışıyor"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin 'Öncelikle bizler il başkanıyız bir yanıyla kamu adına görev yapıyoruz. AKP, CHP, MHP, İYİ Parti fark etmez bu şehre karşı sorumluluklarımız var' dedi.

  • 1087
Erbilgin "İl Başkanının ayağını kaydırmaya çalışıyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Erbilgin, CHP Kastamonu İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Erbilgin; “MHP İl Başkanı Sayın Yüksel Aydın sanki açıklama yapacağımı biliyor gibi, ön almak ister gibi dün yaptığı basın toplantısında içerik olarak hiç CHP geçmemesine rağmen ilginç bir biçimde artık bana cevap beyan etmiştir” dedi.

“Kendisini hem yasa hem kolluk kuvveti yerine koymuştur”

04.05.2019 Cumartesi günü MHP İl Başkanı Yüksel Aydın’ın Emirbey Atlı Turizm ve Doğal Yaşam Köyü’ne çakarlı araçlarla ve arkadaşları ile gittiğini belirten Erbilgin; “Sayın Yüksel Aydın, burada işletme çalışanları, yetkililerini tehdit hakaret ve darp ediyor. İşletmede ki misafirler dağılıyor. Jandarma ile karşı karşıya geliyor. Konu yargıya intikal etmiş durumda. Olay yerinde vatandaşların cep telefonu ile kaydettiği görüntüler var. Burada asıl üzücü olan Sayın başkanın kendisini hem yasa hem kolluk kuvveti yerine koyması. Bu nedenle bu tutumu kınıyorum. Buralar Kastamonu turizminin tanınmasında önemi olan, şehrin ekonomisine katkı sunan yerler. Çakarlı araçları duyunca seçim öncesi açıklamalarımı hatırladım. Gerçekleşmiş olmasından da hoşnut değilim.”

“Taşınmazların satılmasını doğru bulmuyoruz”

İl Genel Meclisinin son oturumu ile ilgili konuşan Erbilgin; “Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, İlimiz Merkez Kuzeykent Mahallesi 1284 ada 6 parselde kayıtlı 6.000,93 m2, 1284 ada 7 parselde kayıtlı 6.000,30 m2 yüzölçümlü vasıfları arsa olan şehir imar planında imar durumları sosyal ve kültürel tesis (yurt alanı) olarak belirtilen taşınmazların imar planında belirtildiği şekilde gelir elde etmek üzere satılmalarını doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyorum. Önerimiz bu parsellerin amacına uygun kamu kurumları eliyle inşa edilmesidir.

Yine Pınarbaşı’lı yurttaşlarımızın mermer ocakları ile ilgili talep ve önerileri vardır. Mermer ocaklarının İçme suyu kaynaklarının kirlenmesine yol açacağı, turizme zarar vereceğini düşünmektedirler. İl Genel Meclisinden acilen konu ile ilgili bir komisyon oluşturmasını talep ediyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı buradan ifade ediyorum.”

“Bu tutumun bedelini siyaseten ödedi, ödüyor”

Siyasette söylediklerinin, öngörülerinin doğrulanması için bazen zamana ihtiyaç olduğunu söyleyen başkan Erbilgin; “Hele baskı ortamında mutlak zamana ihtiyaç vardır. 07.10.2018 tarihinde İnebolu’da yaptığım açıklamada AKP İl Başkanı Sayın Ünlü’ye işe alımlar hususunda ‘AKP Kadın Kolları il yöneticisi, İlçe Başkanı eş ve akrabaları, eski ilçe başkanı eşleri, Kadın Kolları İlçe Başkanı, ilçe başkanları 1. derece yakınları, enişteler, kayınlar, gençlik kolları yöneticileri akrabaları var mıdır ? diye sormuş ve İl başkanını çok yormadan cevap vereyim vardır’ demiştim. Açıklamalarıma çok hazindir AKP İl Başkanı yerine tetikçi olarak gençlik kolları başkanı Musa Kalafat cevap vermiş ‘Sayın Erbilgin'in iddia ettiği partimiz yöneticilerinin eş, dost ve akrabalarının işe alındığı iddiası tamamen uydurma, çarpıtma ve yalanın ta kendisidir’ demişti. Sayın Ünlü bu tutumun bedelini siyaseten ödedi ödüyor. Esas üzüldüğüm genç bir siyasetçinin düştüğü durumdur. MHP İl Başkanı Sayın Yüksel’in açıklamalarından öğreniyoruz ki ‘kırıta kırıta’ oturuyor dediği Sayın Musa Kalafat belediyeden maaş alıp işe gitmiyormuş. Bu insan onuruna ağır gelecek olaylardandır. Sayın Kalafat’ın kendisine ve partisine saygısı varsa, haysiyetli bir vatandaş olarak hem belediyeden hem gençlik kollarından istifa etmelidir. Bugüne kadar aldığı maaşları iade etmelidir. Ya da şahsımdan ve kamuoyundan özür dilemelidir. Ayrıca ‘kırıta kırıta’ ifadesini doğru bulmadığımı siyaset diline uygun olmadığını beyan ediyorum.”

“İl Başkanının ayağını kaydırmaya çalışıyor”

Başkan Erbilgin; “AKP İl Başkanı Sayın Ünlü 31 Mart öncesi sadece şahsımla polemiklere giriyordu. Şimdi anlaşılıyor ki eski vekil, eski yöneticileri kendisi için kampanya başlatmış. Odalara siyaset bulaştırmayın diye ahkam kesen Ağaç İşleri Odası Başkanı il başkanının ayağını kaydırmaya çalışıyor. Nezaketsiz bir biçimde partimizden CA-HA-PE diye bahsediyor. Ona tavsiyem %70’i orman olan ilimizde neden Kastamonu daha iyi noktalarda değil diye düşünmesidir.

Kastamonu Spor’un yaşadığı sıkıntılar ortadadır. Bu sıkıntının temelinde  kulüplerin siyasete bulaşması ya da bulaştırılması vardır. Konuya bakışımızı playoff maçlarından sonra daha detaylı olarak paylaşacağız.”