"Ev çalışanlarımızın sigortasını yapacağız"

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.

  • 826
&quotEv çalışanlarımızın sigortasını yapacağız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, 22 Mart Cuma günü Akaryakıt İstasyonlarını, Bahçeşehir Kolejini, Sınav Kolejini, Saraçoğlu Avukatlık Bürosunu, Reşit Çubukçuoğlu İlk ve Ortaokulunu, Ocakbaşını, Tema Kolejini, esnafları ziyaret etti. 23 Mart Cumartesi günü Romon Grubu, Görme Engelliler Derneğini, İkinci Bahar Tekstili, Pehlivanlar Lastik Kaplamayı ve esnafları ziyaret etti. 24 Mart Pazar günü ise Kuzeykent’te Kitap Toplayan Gençler ile bir araya gelen Vidinlioğlu, Eğitim-İş Sendikasını ziyaret ettikten sonra Kastamonuspor – Sarıyer mücadelesini tribünden takip etti. Vidinlioğlu akşam Şanışer Konserinde gençlerle buluştu.

“KASTAMONU ARTIK RAHATA ULAŞACAK”

Vidinlioğlu, “7’den 70’e tüm halkımızın katılımını sağlayarak oluşturacağız projelerle el ele vererek şehrimizin en büyük sorunlarından trafik çilesinden hep birlikte kurtulacağız…
Şehir içi otobüs seferlerinin düzeltilmesi, ulaşım sağlanmayan noktaların trafik adına dahil edilmesi, sefer sayılarının gözden geçirilmesi gibi basit ama etkili çözümler ile insanları toplu taşıma araçlarını kullanmaya sevk edeceğiz. Kastamonu’muzun ulaşımını rahatlatacağız. Erdemkent – Nazarkent – Saray Konutları – Çamlıca Sitesi – İstanbul Evleri bölgelerine durak koyacağız. Sultankent önüne ilave durak ekleyeceğiz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dolmuş kimlik kartlarını ücretsiz vereceğiz. Huzur 2, Bahçeli Öğretmenevleri ve 80 Evler bölgelerine ek hat (ring) ilave edeceğiz. Ringler ile şehir merkezi ve diğer bölgeler arasındaki en uzun mesafeyi 25 dakikaya düşüreceğiz. Ulaşımda kartlı sisteme geçişi ivedilikle tamamlayacağız. 1 Nisan’dan itibaren vatandaşlarımızın ulaşım ile ilgili taleplerini mahalle mahalle toplayacak, gerekli çalışmaları ivedilikle yapacağız” açıklamasında bulundu.

“ARTIK BELEDİYEDE EV HANIMLARININ DA BİR YERİ VAR”

Vidinlioğlu, “Belediye bünyesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak adı Anne ve Çocuk Eğitim Programı (AÇEP) olacak bir ev hanımları birimi kuracağız. Bu birim ile ailelerimize her yaş grubundaki çocukları nasıl yetiştireceklerine dair eğitimler vereceğiz. Aileler çocuklarını yetiştirirken nelere dikkat etmeli? Çocuklara nasıl hitap edilmeli? Çocuklarla nasıl sohbet edilmeli? Çocukların yanında nasıl davranılmalı? gibi birçok konunun anlatılacağı eğitimler vereceğiz. Ailelerimize çocuk yetiştirme konusunda rehberlik edeceğiz. Bunun yanı sıra bu birimde ev hanımlarının ve ailelerin her türlü sorununu kayıt altına alacağız. Ailelerimizin, Valilik, Devlet Kurumları Müdürlükleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi makamlara ulaştırmaları gereken sorunları, istekleri, ihtiyaçları dahil olmak üzere uğraş gerektiren işlemlerde biz köprü olacağız. Ev hanımlarımızın sorun, istek ve ihtiyaçlarını kayıt altına alacak, gerekli yerlere iletmesinde ve çözüme kavuşmasında aracı olacağız” dedi.

“EV ÇALIŞANLARIMIZIN SİGORTASINI BİZ YAPACAĞIZ”

Vidinlioğlu, “Çocuklarımızı ve hastalarımızı emanet ettiğimiz bakıcılarımızın, ev temizliğine yardıma koşan yardımcılarımızın hiçbir güvenceleri yok. İşlerini kaybettiklerinde yeni iş bulmak için eşe dosta haber vermekten başka çareleri de yok. Belediyeye bağlı bir büro kuracağız. Bu büroya evlerde çalışmak isteyen vatandaşlarımız başvuracak. Başvurulara göre iş grupları oluşturacağız. Temizlik, çocuk bakımı, hasta bakımı, yaşlı refakatçisi vb. iş gruplarına başvuran kişilere kısa ama içeriği zengin ve etkili eğitimler ve sertifika vereceğiz. İşveren ile iş arayanı buluşturacağız. Çalışma ücretleri ve saatleriyle ilgili tarife belirleyeceğiz. En önemlisi İŞKUR iş birliği ile sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

“65 YAŞ ÜZERİ HEMŞEHRİLERİMİZİ SOSYAL HAYATA KATACAĞIZ”

Vidinlioğlu, “Çınar Sağlık Yaşam Konağı ile 55 yaş ve üzerindeki hemşehrilerimize bir araya gelebilecekleri, sosyal ve fiziksel aktivitelerini artırabilecekleri bir merkez sunacağız. Hayatın sorumluluklarını yerine getirmiş, hayatlarının ikinci baharındaki hemşehrilerimiz için; antrenör eşliğinde egzersiz ve spor yapabilme, çeşitli hobiler öğrenme ve geliştirme, tarihi, turistik yerleri gezebilme, sanat müziği ve halk müziği korosu kurabilme, çeşitli eğlenceler düzenleme, sağlıklı ve güzel bir alanda sosyal çevre edinme imkanı sunacağız. Tecrübelerini, sevgilerini aktarabilmeleri için eğitim konakları ve gençlik akademileri çalışmalarına dahil olma imkanı sunacağız. Belediyenin oluşturacağı bütün sosyal imkanlardan 65 yaş üzeri hemşehrilerimiz ücretsiz olarak yararlanacak” dedi.

“SOSYAL YARDIMLARI 2-3 KATINA ÇIKACAĞIZ”

Vidinlioğlu, “Mevcut olarak devam etmekte olan Sosyal Market uygulaması gibi birçok sosyal yardım projesini devam ettirecek ve kapsamını genişleteceğiz. Sosyal Market’i tek bir marketten çıkaracak ve belirli aralıklarla değişen marketler haline getireceğiz. Hilal Kart ile temel ihtiyaçların alışverişini sağlayacağız. Yapılmakta olan sosyal yardımları 2-3 katına çıkaracağız” açıklamasında bulundu.

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’na bazı İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeliği Adayları eşlik etti.