"Fabrikanın kürsülerinde kendilerini aklamaya çalışıyorlar"

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Şeker Fabrikaları için sergilediği direnişe leke sürülmeye çalışılması siyasi riyakarlıktır" dedi.

  • 1038
&quotFabrikanın kürsülerinde kendilerini aklamaya çalışıyorlar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı; "Kastamonu’nun tüten bacası, can damarı Kastamonu Şeker Fabrikamızın 2019- 2020 yılı pancar işleme dönemi 57. Pancar Alım Kampanyası’nın ülkemize, Kastamonu’muza, pancar üreticimize ve şeker işçisine hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Gerek pancar üreticisinin, gerekse şeker işçisinin bu gurur gününde yanlarında olamamaktan duyduğum üzüntüyü belirtmek istiyorum.

Fabrikamızın bacasının hep tütmesi ayrıca pancar üreticisinin bol kazanç elde etmesi temennilerinin dile getirildiği bir kampanya açılış töreni gerçekleştirilsin isterdim ancak AKP Kastamonu Milletvekili Sn. Metin Çelik’in 57. Pancar Alım Kampanyası’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada Kastamonu Şeker Fabrikası satılmasın, Kastamonu ekonomisinin kalesi yıkılmasın diye günlerce, aylarca verdiğimiz mücadeleye ve törene katılamamış olmamıza atıfta bulunarak 'şov yapanları burada göremiyoruz' ifadelerini kullandığını kamuoyuna yansıyan haberlerden öğrenmiş bulunuyorum.

Bundan 2 yıl önce dönemin başbakanı Binali Yıldırım’la Çankaya Köşkü’nde bir araya gelip, Kastamonu Şeker Fabrikası’nın satışına karar verenlerin, bu kararı aylarca Kastamonu kamuoyundan gizleyenlerin, reis korkusuna ekmeğini yediği fabrika için 'satılmasın' diyemeyecek kadar korkak olanların, bugün 'satılacak başka yolu yok' dedikleri fabrikanın kürsülerinde kendilerini aklamaya çalıştıkları, doğup büyüdükleri topraklara ve o toprağın insanlarına ettikleri ihanet karşısında duydukları büyük mahcubiyeti bastırmaya çabaladıkları açık ve net olarak görülmektedir.

Bizim verdiğimiz mücadele sayesinde, fabrika satılmadığı için o kürsüde konuşma imkânı bulan ve sözlerinin başında 'benim ve büyüdüğüm topraklar için çok değerli' dediği fabrikanın özelleştirilmesi süreciyle ilgili 'kısmen karşı durduk' diyerek aslında Şeker Fabrikası’na verdiği gerçek önemi itiraf eden Sn. Metin Çelik’in Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Şeker Fabrikaları için sergilediği direnişe leke sürmeye çalışması siyasi riyakarlıktır.

Bacası tütsün diye yollar yürüdüğümüz, kapısı önünde 'Şeker Vatandır Satılamaz' diye haykırdığımız fabrikamızın kampanya açılış törenine, üniversite döneminde ekmeğimizi bölüşüp, evimizi paylaştığımız arkadaşım, can yoldaşım Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir eski İl Başkanımız Şeref Karaosmanoğlu’nun ani vefatı nedeniyle katılamadığımın bilinmesini istiyorum.

Böyle acı bir durumu görmezden gelip algı yaratarak siyasi prim elde etmeye çalışacak kadar küçülenleri, insaniyet ve kürsü adabını yitirenleri üzüntüyle izliyor, basit ve yakışıksız bu tavır ve tutumu Kastamonuluların takdirine bırakıyorum."