Fransa Libya Politikası Halktan Karşılık Bulmuyor!

Haber365, haberlerin sorunsuz olması için en sahih kaynakları kullanmaya devam ediyor.

  • 494
Fransa Libya Politikası Halktan Karşılık Bulmuyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dakika haberlerine bakıldığı zaman Akdeniz’de sıkıntılı saatlerin yeniden başladığı kendini net olarak göstermektedir. Bu noktada kişilerin elde edecekleri temel verilerin ve haberlerin sorunsuz olması için Haber365 olarak bu konuda en sahih kaynakları kullanmaya devam ediyoruz. Tüm gelişmeleri yakından takip ederek sürece hakim olabilirisiniz.

Libya’daki Son Durum

Libya’da meşru hükümet karşısında milis güçler kendini göstermeye başlamıştır. Bu hem bölgeyi hem de nedense durumla ilgisi olmasa dahi Avrupa’yı bölmüştür. Akdeniz’e kıyısı dahi olmayan ülkelerin Libya’nın durumu ile alakalı ültimatomlar verdikleri de açıkça görülüyor. Bu alanda Fransa’nın en sert çıkışlara sahip olduğu da görülmektedir.

Macron’un bu derece sert çıkışlar yapmasının asıl nedeni kesinlikle seçimin yaklaşması ve ülkedeki durum sebebi ile oyların büyük çoğunluğunu kaybetmesidir. Libya politikası üzerinden de yeniden oyları toplamak için bir adım atmaya başlamıştır. Fransa gibi siyasi tarihi oldukça karmaşık olan bir ülkede bu derece basit seçim stratejilerinin uygulanmasının konunun uzmanları tarafından da oldukça yersiz bulunduğu görülmektedir. Büyük umutlar ile uygulanan Fransa’nın Libya politikasının ülkede halk tarafından hoş karşılanmadığı ve hatta halkın menfaatlerini ikinci plana attığı için oldukça olumsuz karşılandığının da belirtilmesi gerekmektedir.

Libya’da Türkiye Politikası

Ülkemiz bu alanda meşru devlet güçlerini desteklemektedir. Hatta elerinin kuvvetlenmesi için politik adımlar atılarak desteğin ne yönde olduğunun daha net ifade edildiği de açık ara kendini göstermektedir. Hızlı ve sorunsuz bir dönem olmayacağı aşikar. Bu noktada tarafların da net bir biçimde karşı karşıya geldiği görülüyor. Tarafların yerlerini belirledikleri ve bundan sonra atılacak olan adımların ne yönde olacağına dair gerekli olan tüm süreç işletilmektedir.

Petrol Arama Çalışmaları

Petrol arama çalışmaları sayesinde Akdeniz’de kıyısı olan ülkelerin büyük biri refah sürecine gireceği tahmine edilmektedir. Bu alanda ülkemizin de gerekli olan teknik donanımı sağladığı fark ediliyor. Libya’nın da desteği ile beraber petrol arama çalışmalarının buranın kıta sahasında da devam edeceği tahmin edilmektedir. Haber365 sayesinde tüm gelişmeler ile alakalı en net bilgileri alma hakkını elde edebilirsiniz.

https://www.haber365.com.tr/

Tanıtım yazısıdır