'Gün düne, bugüne ve yarına sahip çıkma günüdür'

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 895
'Gün düne, bugüne ve yarına sahip çıkma günüdür'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "Bugün Cumhuriyet rejiminin varlığı ile anlam bulan demokratik düzene ve kurumlarına, ülkemizin kuruluşundan buyana en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz.

İçinde bulunduğumuz bu süreçten çıkış, büyük önderin çizdiği yolda, çağdaş medeniyet ülküsünden ayrılmadan laik, demokratik düzenin varlığını sürekli kılacak programların, sosyal devlet anlayışının uygulanması ile mümkün olacaktır.

Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal ve arkadaşları “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesinden yola çıkarak kurdu. Bugün milletin egemenliğini bir dikta egemenliğine dönüştürmek isteyenler başaramayacaklardır.

Milli bayramlarımızı unutturmaya çalışan siyasi iktidarın tüm çabalarına rağmen biz, her hal ve şartta Cumhuriyet değerlerini yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Cumhuriyet değerleriyle kavgalı olanlardan farkımız şudur: Onlar kurdukları Saray düzenini, biz demokrasiyi savunuyoruz. Cumhuriyeti atalarımız kurdu, biz de yaşatacağız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, kanla ve canla kazanılan eşsiz zaferimize yasaklar koyarak gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktur, buna gücü de yetmez. Salgına karşı gerekli önlemler alınarak, tedbirli davranılarak yurttaşlarımız gibi biz de bayram coşkusunu doyasıya yaşayacağız.

Gün; düne, bugüne ve yarına sahip çıkma günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak bizler önümüzdeki en önemli görevin Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak olduğunun bilincindeyiz. Bunu, Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirme azim ve kararlılığındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle 97. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, tüm yurttaşlarımızın ve hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet!"