Hanönü belediye tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklenmelidir"

CHP Hanönü İlçe Başkanı Çetin Metin Karakoç, Hanönü belediye tabelasına "Türkiye Cumhuriyeti" ibaresinin yazılması için başkan ve meclis üyelerine seslendi.

  • 1006
Hanönü belediye tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklenmelidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Hanönü İlçe Başkanı Çetin Metin Karakoç; "2013 yılından itibaren bankalardan başlayarak tüm resmi kurumlardan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi AKP iktidarının aldığı karar çerçevesinde kaldırılmıştır. Birileri için önemsiz, bu ülkenin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi ve Hanönülü hemşehrilerimiz için önemli olan bu konuda gereken adım partimiz tarafından atılmış ancak engellenmiştir" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti ibaresi birilerine göre önemsizdir"

Başkan Karakoç; "Cumhuriyet Halk Partisi Hanönü Belediye Meclis Üyemiz Sayın Hasan Türitoğlu geride bıraktığımız Belediye Meclis’i toplantısında Hanönü Belediyesi’nin tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresinin eklenmesiyle ilgili önerge vermiş, sorununun çözümünü talep etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Meclis’e sunduğumuz bu öneri maalesef AKP’li Belediye Başkanı Serkan Uçar, AKP Belediye Meclis üyeleri ve MHP’li belediye meclis üyelerinin ret oylarıyla gündeme dahi alınmamıştır.

Net olarak görülmüştür ki belediyemizin tabelasında Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin yer alması birilerine göre önemsizdir, bu yönde bir önerinin gündeme gelmesine bile tahammül yoktur."

"Belediye Başkanı ve meclis üyeleri kararlarını yeniden gözden geçirsinler"

Karakoç; "Türkiye Cumhuriyeti’nin ne pahasına kurulduğunu bilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi için, bizler için bu konu ötelenmeyecek kadar ciddi bir konudur. Bu konu Türkiye Cumhuriyeti’ne nereden baktığınızı gösteren hayati bir konudur. Bu talep karşısında sergilenen tavır gerçekten üzücü ve düşündürücüdür. Her fırsatta yerli ve milli olduklarını söyleyenlerin 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresine karşı gösterdikleri direnç riyakârlıkta sınır tanımadıklarının açık bir göstergesidir.

Belediyemiz tabelasında 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresinin yer almasının hiçbirimizi rahatsız edecek bir yönü yoktur. Türkiye Cumhuriyet´i hepimizin ortak paydasıdır.

Belediyemiz tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresini koymamakta ısrar eden Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar başta olmak üzere AKP’li ve MHP’li meclis üyelerini bu kararlarını yeniden gözden geçirmeye Belediyemiz tabelasına biran önce "Türkiye Cumhuriyeti" ibaresinin yazılması için gerekeni yapmaya davet ediyorum."