'Her hizmetin bir bedeli var her şey bedava olsun diye anlayış olamaz'

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Seydiler OSB'de yaşandığı iddia edilen icra krizine değindi.

  • 1307
'Her hizmetin bir bedeli var her şey bedava olsun diye anlayış olamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Milletvekili Murat Demir, Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika sahipleri ile arsa sahiplerine doğalgaz hattı ile ilgili yaşanan icra durumunu değerlendirerek her hizmetin bir bedeli olduğunu ve yatırım yapmak isteyen müteşebbislere bu kadar destek verilirken bu kadar küçük bir meblağa takılınmasının düşündürücü olduğunu vurguladı.

Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sahiplerinin talepleri üzerine getirilen doğalgaz icralık oldu. Bazı fabrika sahipleri Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından belirlenen tutarı öderken bazılar ise belirlenen tutarı ödemedi. Belirlenen tutarın ödenmemesi nedeniyle yönetim tarafından icra takibi başlatılması tartışma konusu oldu.

“ORTADA BİR HİZMET VARSA MUTLAKA KARŞILIĞI DA OLACAKTIR”
Seydiler Organize Sanayi yönetimi tarafından başlatılan icra konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Murat Demir, konunun yanlış bilgilerle çarpıtıldığını söyledi. Konunun içeriğinin tam olarak bilinmeden fısıltı yoluyla kulaktan kulağa aktarıldığını ve aktarılan konunun ise yanlış bilgilerle dolu olduğunu kaydeden Murat Demir: “Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren yatırımcılarımızın talebi üzerine binbir güçlükle yetkili doğalgaz firmasını da devreye alarak doğalgazı fabrika sahiplerimizin ayaklarına getirdik. Tabiki de her hizmetin küçük de olsa bir bedeli var. Hükümetimiz, devletimiz yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlarken her türlü de desteği veriyor. Bu kadar büyük destek varken yönetimin belirlediği tutarı ödememekte direten iş adamlarımız var. Şu iyi bilinmelidir ki belirlenen tutar ödenecek. Herkes her şeyi bedava istiyor. Böyle bir mantık yok. Ortada getirilen bir hizmet varsa bu hizmetin mutlaka karşılığı olacaktır. Bundan da daha doğal hiçbir şey yoktur” dedi.

“YATIRIM YAPMAK İSTEYEN HERKESE İYİ NİYETLİ DAVRANIYORUZ”
Fısıltı gazetesinde dolaştığı gibi iş adamlarına icra takibi başlatılmadığını dile getiren Demir: “Herkes yatırım yapan iş adamlarına icra takibi başlatıldığı yönünde dedikodu dolaştırıyor lakin bu doğru değil. Bir icra durumu söz konusu idi ancak kaymakamımız ile görüşerek uzlaşma yolunu tercih ettik. Yatırımcılarımızla söz konusu bedeller için uzlaşmaya çalışacağız. Ancak yatırımcılarımız uzlaşma yoluna gitmezlerse o zaman icra konusu tekrar gündeme gelebilir. Eğer Seydiler Kaymakamımız iyi niyetli davranmasaydı, uzlaşmacı tavır takınmasaydı belki şu anda çok farklı olabilirdi. Biz yatırım yapmak isteyen herkese çok iyi niyetli davranıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla her türlü destekten yararlanmalarını sağlıyoruz. Yatırımcıya bedava arsa tahsisi sağlıyoruz. Bazı vergilerde kolaylık sağlıyoruz. Teşvik veriyoruz. Bunları yaparken de kimsenin siyasi düşüncesine göre hareket etmiyoruz. Kimse ayağına kadar gelen hizmetin bedelini çok göremez” diye konuştu.

“MEMLEKET SEVDASI DEMEK FEDAKÂRLIK DEMEKTİR”
Doğalgazın ne büyük zorluklar içerisinde Organize Sanayi Bölgesi’ne getirtildiğinin bilincinde olanların sesini çıkartmadığını vurgulayan AK Parti Milletvekili Murat Demir, “Zaten şu anda mevcut fabrika sahiplerimizden konu ile ilgili de bir itiraz gelmedi. En çok itiraz arsa tahsisi yapılan iş adamlarından geliyor. Bu tahsisli arsa sahipleri yatırım yapacaklarına söz verdikleri halde sözlerini hala yerine getirmediler. Neden yapmadıkları yatırımı söylemek yerine yönetimin belirlediği tutara itiraz yoluna gidiyorlar anlamakta zorluk çekiyorum. Bizler neden onlara arsa tahsis ettik? Eğer tahsis ettiğimiz aralara söz verdikleri yatırımı yapmayacaklarsa geri versinler. Öyle İstanbul’dan konuşmak ile olmuyor. Memleket sevdası demek fedakârlık demektir. Kastamonu için fedakârlık yapsınlar” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT