İGM Başkanlığına Mehmet Kayıkçı Seçildi

İl Genel Meclisi başkanlığına AK Parti Kastamonu Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kayıkçı seçildi.

  • 928
İGM Başkanlığına Mehmet Kayıkçı Seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞINA MEHMET KAYIKÇI SEÇİLDİ
VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - İl Genel Meclisi başkanlığına AK Parti Kastamonu Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kayıkçı seçildi. 
30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından 45 üyesi bulunan İl Genel Meclisi, ilk kez toplandı.
Toplantı öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen meclis üyeleri, yeni dönem öncesinde anıta çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi’nin ilk toplantısında gündem maddesini başkanlık seçimi yer aldı. AK Parti’den Mehmet Kayıkçı ile MHP’den Mehmet Çıvgın’ın yarıştığı başkanlık seçimini, Mehmet Kayıkçı kazandı. Kayıkçı, yeni dönemde İl Genel Meclisi başkanı oldu.
5 yıllık süreçte yeni başkanlığını yürütecek olan Mehmet Kayıkçı, “Bu bir bayrak yarışı. Bu yarışta biz bayrağı devraldık. Bizden önce görev yapan arkadaşlarımız büyük çalışmalara imza attılar. Bizlerde onlardan devraldığımız görevi layıkıyla yapmak ve ilimizi daha da ileriye taşımak için çalışacağız” dedi.
Ardından İl Genel Meclisi 1. ve 2. Başkanvekili seçimleri yapıldı. Buna göre, İl Genel Meclisi 1. Başkanvekili AK Partili Mehmet Butur seçilirken, İl Genel Meclisi 2. Başkanvekili ise, Mehmet Ataş oldu.
Son olarak İl Encümeni seçildi. İl Encümen Üyeliklerine ise, AK Parti Merkez İlçe üyesi Mehmet Butur, AK Parti Doğanyurt üyesi Hüseyin Yavuz ile AK Parti Araç üyesi Hamdi Boz seçildi.
Yeni dönemde İl Genel Meclisi’nin, AK Parti’den 30, MHP’den 13, CHP’den 1 ve BBP’den 1 üyesi bulunuyor.