"İktidar verdiği sözleri tutmalıdır"

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın Gazi Stadı, spor salonu olmayan ilçeler ve Mahalli İdareler Eğitim Merkezi (MİEM) ile ilgili kendisine Ocak ayında yönelttiği soru önergesini yanıtladı.

  • 737
"İktidar verdiği sözleri tutmalıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazi Stadyumu modernizasyonunun yapılması ve seyirci kapasitesinin artırılması ile Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçelerinde yapılması planlanan spor salonları için Bakanlığın teknik ekiplerince ön çalışmalar yapıldığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, söz konusu projelerin bütçe imkânları çerçevesinde yatırım programına alınacağını belirtti.

Mahalli İdareler Kongre Eğitim Merkezi olarak yapılan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edilen alanda Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve Kamp Eğitim Merkezi yapılması ile ilgili Avan proje çalışmalarının tamamlandığına işaret eden Bakan Kasapoğlu bu projenin de önümüzdeki yıllar yatırım programlarında değerlendirileceğini kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu soru önergesine şu cevabı verdi; “Kastamonu Gazi Stadyumu modernizasyonunun yapılması ve seyirci kapasitesinin artırılması ile Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçelerinde yapılması planlanan spor salonları için Bakanlığımız teknik ekiplerince ön çalışmalar yapılmış olup bütçe imkânları çerçevesinde yatırım programına alınacaktır. Mahalli İdareler Kongre Eğitim Merkezi olarak yapılan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına Bakanlığımıza tahsis edilen alanda Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve Kamp Eğitim Merkezi yapılması ile ilgili Avan proje çalışmaları tamamlanmış olup önümüzdeki yıllar yatırım programlarında değerlendirilecektir. Bilgilerinize arz ederim.”

"BU PROJELERİN 2019’DA BAŞLAYACAĞININ SÖZÜ VERİLMİŞTİ"

Bakan Kasapoğlu’nun soru önergesine verdiği cevapla ilgili değerlendirmede bulunan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, “Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu sorularımıza verdiği yanıtlarla gerek 24 Haziran, gerekse 31 Mart seçimleri öncesi gündeme getirilen sözlerin bir oy nasıl daha fazla alırım düşüncesiyle verilmiş sözler olduğunu itiraf etmiştir” dedi.

Kastamonu’nun aklıyla kimsenin dalga geçmeye hakkı olmadığını vurgulayan Milletvekili Baltacı, “AKP’nin gerek 24 Haziran, gerekse 31 Mart seçimleri öncesi Kastamonu’ya müjde olarak sundukları, görselleriyle boy boy poz verdikleri projelerin rafta kalacağı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun soru önergemize verdiği cevaptan net olarak anlaşılıyor. Eski bakan Osman Aşkın Bak’ın 2019 yılında yatırım programına alacaklarını söylediği projeler için koltuğunu devrettiği Kasapoğlu ‘önümüzdeki yıllar yatırım programlarında değerlendirilecektir’ diyor. Bu cevap iktidar temsilcilerinin bakanlara, bakan yardımcılarına gerçekleştirdikleri ziyaretlerin fotoğraf karelerinde kalacağının ilanıdır. Kasapoğlu’nun ifadelerinden Kastamonu’nun oyalandığı, aldatıldığı, aklıyla dalga geçilmeye çalışıldığı açıktır. İktidar verdiği sözleri tutmalıdır. Mahalli İdareler Eğitim Merkezi atıl durumdan biran önce kurtarılmalı, Gazi Stadı Kastamonu’ya yakışır şekilde modernize edilmeli ve seyirci kapasitesi arttırılmalı, Küre, Pınarbaşı, Şenpazar ilçelerimize spor salonu mutlaka kazandırılmalıdır.” diye konuştu.