'IŞİD sonrası Ortadoğu ve Türkiye' konferansı

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz "IŞİD coğrafi olarak bitmiş olabilir ama uyuyan hücreleri hala var. IŞİD militanlarının gittiği ülkelerde tehdit devam ediyor" dedi.

  • 472
'IŞİD sonrası Ortadoğu ve Türkiye' konferansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yavuz, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından Grand Moni Konferans Salonu'nda düzenlenen "İŞİD sonrası Ortadoğu ve Türkiye" konferansında yaptığı konuşmada, DEAŞ'ın bölgede önemli etkileri olduğunu söyledi.

Bu terör örgütüne karşı birçok noktadan mücadele edildiğini belirten Yavuz, "IŞİD, ABD ve müttefiklerinin hava saldırısı, Rusya'nın desteklediği Esad rejimi, Lübnan'daki Hizbullah, İran'ın ve Türkiye'nin desteklediği grupların yaptığı mücadele sonucu bölük pörçük duruma geldi. Kasım 2017 itibarıyla IŞİD coğrafi yönden söndürüldü." diye konuştu.

Bu örgütün gerçekten bitip bitmediğine bakmak gerektiğini aktaran Yavuz, ülkelerine dönen teröristlerin boş durmayacağını, bunların "uyuyan hücreler" olduğunu vurguladı.

Yavuz, "IŞİD coğrafi olarak bitmiş olabilir ama uyuyan hücreleri hala var. IŞİD militanlarının gittiği ülkelerde tehdit devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Son dönemde Türkiye'nin NATO’dan çıkıp çıkmamasının tartışıldığını anımsatan Yavuz, "NATO Türkiye'nin hayır dediği hiçbir şeyi yapamaz. O nedenle NATO'dan çıkan Türkiye, bizi istemeyenlerin işini daha kolaylaştırır." görüşünü savundu.

Türk askerinin vatanın bölünmez bütünlüğü ve çağdaşlaşma konularında ödün vermediğini aktaran Yavuz, "Ben de asker kökenliyim. Benim öğrenciliğimde ne bize darbe öğretildi, ne de dekanken biz kimseye darbe öğrettik. Harbiyeli bir subay kaçmaz. Balyoz döneminde hatırlayın yurt dışında görevdeydiler, çağırılınca geldiler, ifadelerini verdiler tutuklandılar. Çağrıldılar 'ben genelkurmay başkanıydım' demedi, 'Türk yargısına güveniyorum' dedi ifade verdi tutukladı. Bir de 15 Temmuz'u hatırlayın. Bu üniformalı zebaniler kaçtı, savcıları, hakimleri kaçtı." diye konuştu.