İYİ Partili Çetinkaya güven tazeledi

Kastamonu'nun Cide ilçesinde İYİ Parti'nin Olağan 2. Kongresi gerçekleştirildi.

  • 1404
İYİ Partili Çetinkaya güven tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tek liste halinde aday olan mevcut başkan Mustafa Çetinkaya, partiye gönül veren tüm delegelerin güvenoyunu alarak tekrar görevlendirildi.

Cide Belediyesi Kültür Binası Konferans Salonunda gerçekleşen 2. Cide İYİ Parti Olağan Kongresi İstiklal Marşı okunması, saygı duruşu ve duaların okunmasıyla başladı. Kongreyi yönetecek divan kurulunun belirlenmesinin ardından söz alan İYİ Parti Cide İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya tüm katılımcıları selamlayarak gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Çetinkaya daha sonra sürdürdüğü konuşmasında şu sözleri kaydetti:

“Bizler şimdiye kadar önümüze gelen tüm engelleri hep birlikte mücadele ederek aştık. Bu hareketin cesurlar hareketi olduğunu tüm Türk milletine gösterdik. Biz bu yola çıkarken asla menfaat için çıkmadık. Ülkemizde bir şeylerin yanlış gittiğini, ülkeyi bölmeye ve ayrıştırmaya çalışan bir zihniyet olduğunu ve bu zihniyetin karşısında cesur yürekle durmayı, korkmadan yılmadan usanmadan çalışarak gösterdik. İyilerin gücünü bütün insanlara aşılamaya çalıştık. Bizler arkadaşlarımızla bir araya gelerek Cide İYİ Parti İlçe Başkanlığını kurduk. 12 Ocak 2018 tarihinde parti binamızın açılışını gerçekleştirip 8 Şubat 2018 tarihinde ilk kongremizi yaptık. Seçimlere 18 ay varken İYİ Partinin yükselişini gören iktidar, nasıl bu yükselişin önüne geçeriz diyerek baskın bir seçim kararı aldı ve 60 gün sonrasına seçim tarihi belirledi. Tabiki kararın amacı belliydi, Türk siyasetinin içine yeni giren İYİ Partinin önünü kesmekti. Ama onların unuttuğu bir şey vardı, Türk milletinin önüne hiçbir engel konulamayacağı vede konulamadı. Bunun üzerine Gelen Başkanımız Meral Akşener ve Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiler ve iktidar sahiplerinin oyununu bozdu. Türkiye Büyük Millet Meclisinde grup kurarak seçimlere girme hakkı elde ettik" dedi.

Milletvekili seçimlerinde Cide’de çok büyük baskıya uğradıklarını ifade eden Çetinkaya; “Milletvekili seçimleri ilçemizde çok baskı altında geçti. Malumunuz iktidar partisinden ilçemizde milletvekili vardı. Bunlar seçim sırasında milleti yalan yanlış söylemlerle aldatıyorlardı. İYİ Partiyi vatandaşın gözünde kötü göstermek için çirkin sözlerle insanları kandırıyorlar ve her gittikleri yerde aynı propagandayı yapıyorlardı. Maksatları bizlerin vatandaşımızla bir araya gelmemizdi. Ama onları unuttukları bir şey vardı İyilerin önüne hiçbir engel konulamayacağı idi. Bizlere hakaret edenler ilçemiz siyasetinde hepsi kaybetti ve Kastamonu’dan Millet İttifakı olarak milletvekili çıkarmayı başardık. Akabinde 9 ay sonraki yerel seçimlerin hazırlıklarına başladık tabiki burada da aklıselim düşündük, iktidar partisinin Cide’de kaybetmesi gerektiğini için yönetim olarak CHP ile beraber hareket etme kararı aldık ve birlikte iyi bir seçim çalışmasıyla başardık belediyeyi kazandık. İlçemizde bir rahatlama oldu” diye konuştu.

Gerçekleştirilen 2. Cide İYİ Parti Kongresine, İYİ Partinin kurucularından olan eski Milletvekili Mehmet Arslan, İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Mehmet Çıvgın, Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Azdavay İYİ Parti İlçe Başkanı Sabri Işık, Tosya İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Orhan Kıran, Devrakani İYİ Parti İlçe Başkanı Saffet Küçüksipahioğlu, CHP Cide İlçe Başkanı Mehmet Eren, Cide Belediyesi İYİ Parti ve CHP Meclis Üyeleri, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının yetkilileri ve İYİ Partiye gönül veren delege ve vatandaşlar katıldı.