"Jandarma, Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kolluk gücüdür"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 396
&quotJandarma, Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kolluk gücüdür"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Vidinlioğlu yazılı mesajında; "Jandarma Teşkilatımız, fedakarlık ve hizmetlerde, gösterdiği gayretlerle, Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kolluk gücüdür. Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan, Türk silahlı kuvvetlerinin halka açılan penceresi durumundaki Jandarma Teşkilatımız, Ulu Önderimiz Atatürk'ün, 'Jandarma her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur' ifadesinde işaret ettiği gibi vatansever tutum ve üstün hizmet anlayışı ile Türk milletinin gönlünde iyi bir yer edinerek sonsuz güvenini kazanmayı başarmıştır. Yüksek bir vazife şuuruyla, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında, kamu düzeninin korunmasında görev alan tarihi, şan, şeref ve başarılarla dolu Jandarma Teşkilatımızın 180’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün en büyük teminatlarından biri olan Jandarma Teşkilatı, milletimizin gönlünde de müstesna bir yere sahiptir. Türk milletinin sarsılmaz vatan sevgisiyle bütünleşen güvenlik kuvvetlerimizin bölücü teröre karşı büyük kahramanlıklarla yürüttüğü mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Jandarma Teşkilatı’nın 180’nci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve devletimizin bekası için canlarını seve seve feda eden jandarma ve diğer tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerini minnet ve şükranla anarken, yürütülen hizmetlerde emeği geçen jandarma personelini ve onlara destek veren kıymetli aile fertlerinin bu gününü en kalbi duygularımla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım."