Karlov suikatçisinin Ak Partili olduğu iddiası!

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı açıklamada bulundu.

  • 1477
Karlov suikatçisinin Ak Partili olduğu iddiası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı açıklamasında; "bilindiği üzere 19 Aralık 2016 günü Çankaya Belediyesi’nde gerçekleşen bir programda konuşma yaptığı esnada saldırıya uğrayan Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov hayatını kaybetmiştir. Rus halkının başı sağ olsun, acılarını paylaştığımızın bilinmesini istiyoruz. Bu saldırının sadece Karlov’a değil, Türkiye’ye sıkılmış bir kurşun olduğunun, Türk-Rus ilişkilerini bozmak maksadıyla yapıldığının bilincindeyiz.

Bu suikastin ardından aynı akşam sosyal medya ağı olan Twitter’da bölücü terör örgütü sempatizanı hesaplar ve FETÖ bağlantılı olduğu bilinen birçok hesap tarafından  Ak Parti Kastamonu İl Başkanlığı binasında çekilen bir fotoğraf paylaşılmış ve fotoğrafta yer alan teşkilatımız mensubu bir kardeşimiz Karlov’un suikastçisine benzetilerek saldırganın Ak Parti teşkilatı mensubu olduğu iddia edilmiştir.

Fotoğrafta işaretlenen yönetim kurulu üyemizin yaşanan olaylarla hiçbir alakası yoktur, saldırgana benzediği düşünülerek  parti binamızda çekilen fotoğraf sosyal medyaya yansıtılmış ve algı yaratılmak istenmiştir.

İftira atılan Yönetim Kurulu Üyemiz, çekmiş olduğu video görüntülerle şahsı ve partimiz üzerinde yapılan algı operasyonlarına gerekli cevabı vermiştir. Ulusal medyaya yayılan açıklamalarımız kısa sürede kamuoyunun bilgilenmesini sağlamıştır.

Ayrıca Tanıtım ve Medya komisyonumuz tarafından, bu çirkin iftirayı atanlar ve aslını astarını araştırmadan bu kirli oyuna ortak olan tüm hesaplar aynı gece içinde tespit edilmiştir. Bu olaya dahil olan ve PKK-FETÖ bağlantılı hesapların bu algı operasyonuna çanak tutan tüm sosyal medya kullanıcıları Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na gereği yapılması üzere gönderilmiştir. Siyasi ve Hukuki İşler birimimiz ve parti avukatlarımız bundan sonraki süreci takip edecektir.

Bilinmesini istiyoruz ki; Ak Parti teşkilatları vatan-millet sevdalısı kişilerin bir araya gelmesiyle kurulmuş teşkilatlardır.

FETÖ, PKK, PYD, YPG, DAEŞ, DHPC ve tüm marjinal gruplarla mücadele eden devletimiz, milletimiz, partimiz ve teşkilatımız bu şekilde algı operasyonu yapmaya çalışan üç beş çapulcuya da izin vermemiştir, vermeyecektir." denildi.