"Kastamonu Havalimanı'nın kapatılması mı söz konusu?"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türk Hava Yolları'nın Kastamonu uçuşlarını 6'ncı kez ertelemesiyle ilgili soru önergesi verdi.

  • 1443
&quotKastamonu Havalimanı'nın kapatılması mı söz konusu?"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türk Hava Yolları’nın Kastamonu uçuşlarını 6’ncı kez ertelemesiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi.

Önergesinde Covid-19 tedbirleri kapsamında seferlerini durduran Türk Hava Yolları’nın yurt içinde 40 noktaya tekrar uçmaya başladığına dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı ancak aralarında Kastamonu Havalimanı’nın da bulunduğu 4 yurt içi noktasına halen uçuş olmadığını kaydetti.

Uçuş düzensizliği ve art arda gelen ertelemelerin vatandaşı, Kastamonu Havalimanını seyahat tercihleri arasından çıkarmaya zorladığına işaret eden Hasan Baltacı bu durumun önemli bir kamu yatırımını daha atıl kalmaya sürüklediğini vurguladı.

Bakan Karaismailoğlu’na 3 soru yönelten Milletvekili Baltacı, Karaismailoğlu’ndan Türk Hava Yolları’nın Kastamonu Havalimanı’nda aralarında bulunduğu 4 yurt içi noktasına uçmamasının sebebini açıklamasını istedi.

Kastamonu Havalimanı’nın uçuşlara açılmamasına Covid-19 hastalığının bir gerekçe olarak gösterilemeyeceğine önergesinde vurgu yapan Hasan Baltacı “THY’nin uçtuğu 40 yurt içi noktasında hastalık tehdidi tamamen ortadan kalkmış mıdır?” dedi.

Son günlerde kamuoyunda sıkça konuşulmaya başlayan  ‘Kastamonu Havalimanı kapatılacak o nedenle uçuşlara açılmıyor’ söylentilerini de soru önergesinde gündem yapan Milletvekili Hasan Baltacı, Bakan Karaismailoğlu’na “bu söylentilerin gerçeklik payı var mıdır, Kastamonu Havalimanı’nın kapatılması mı söz konusu?” sorusunu yöneltti.

Milletvekili Hasan Baltacı soru önergesinde şu ifadelere ve sorulara yer verdi;

"KASTAMONU HAVALİMANI’NIN KAPATILMASI MI SÖZ KONUSU?"

“Covid-19 tedbirleri kapsamında seferlerini durduran Türk Hava Yolları, yurt içinde 40 noktaya tekrar uçmaya başlamıştır. Ancak Kastamonu Havalimanı 02.07.2020 tarihi itibariyle Türk Hava Yolları’nın halen uçmadığı 4 yurt içi noktasından biridir. 28 Mart’tan bu tarafa uçak inmeyen Kastamonu Havalimanına geçerli bir gerekçe sunulmadan uçuşlar 6’nci kez ertelenmiş 1 Eylül’e ötelenmiştir. Uçuş düzensizliği ve yaşanan bu belirsizlik başta 2 milyon Kastamonulu olmak üzere vatandaşlarımızı Kastamonu Havalimanını seyahat tercihleri arasından çıkarmaya zorlamakta, bir kamu yatırımını daha atıl kalmaya sürüklemektedir. Buna göre; Türk Hava Yolları’nın Kastamonu Havalimanı’nda aralarında bulunduğu 4 yurt içi noktasına uçmamasının sebebi nedir? Kastamonu Havalimanı’nın uçuşlara açılmamasının nedeni Covid-19 salgın hastalığı ise diğer 40 yurt içi uçuş noktasında hastalık tehdidi tamamen ortadan kalkmış mıdır? Kamuoyunda ‘Kastamonu Havalimanı kapatılacak o nedenle uçuşlara açılmıyor’ söylentilerinin gerçeklik payı var mıdır, Kastamonu Havalimanı’nın kapatılması mı söz konusu?”