"Kastamonu'ya ayrılan ödenek yok denecek kadar azdır"

CHP'li Baltacı "Vatandaşa ve yatırımcı kuruluşlara 'tasarruf et' diyen Saray, bu ülkenin kaynaklarını döke saça harcamaya devam etmektedir" dedi.

  • 810
&quotKastamonu'ya ayrılan ödenek yok denecek kadar azdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "2020 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayınlanmış, Kastamonu’da devam eden devlet yatırımlarına ayrılan ödeneklerin yok denecek kadar az olması dikkat çekmiştir.

2 bin 994 projenin yer aldığı 2020 yılı yatırım programında Kastamonu’ya ayrılan ödenek miktarı 2018 yılına göre yüzde 78, 2019 yılına göre yüzde 34 azalmıştır.

Kastamonu’nun karşı karşıya bırakıldığı bu vahim tabloyu;

2016 yılında ihalesi yapıldığında 2021 yılında tamamlanacağı açıklanan İnebolu Yolu Projesi’ne ayrılan ödenek bizlere ifade etmektedir.

Maliyeti 2 milyar 113 milyon 36 bin TL olan ve geçtiğimiz yıl 69 milyon 735 bin TL ödenek ayrılan Kastamonu-İnebolu Yolu Projesi’ne 2020 yılı için sadece 10 bin TL ödenek tahsis edilmiştir.

250 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne geçtiğimiz sene olduğu gibi 2020 yılı için de yine 2 bin TL’lik iz ödenek düşülmüş, İl Halk Kütüphanesi projesi içinde yine bin TL iz ödenekle yetinilmiştir.

Diğer yatırım kalemlerindeki ödeneklere bakıldığında; Kırık Barajı Relokasyon Yolu, Karabük Yolu, Kırık Barajı ve Tıp Fakültesi gibi projelerin süresi içinde bitirilmesinin mümkün olmadığı net olarak görülmektedir.

Ülke ekonomisinde açtıkları kara deliği kapatmak için vatandaşın cebindeki üç kuruşa el uzatan, şehirlerin yatırım ödeneklerinde yüzde 60’lara varan kesintilere gidenlerin maalesef gösteriş ve şatafat içindeki yaşantılarından ödün vermemekte kararlı oldukları bir başka gerçektir.

Vatandaşa ve yatırımcı kuruluşlara 'tasarruf et' diyen Saray, bu ülkenin kaynaklarını döke saça harcamaya devam etmektedir. Sayıştay raporlarına da yansıdığı gibi kıyafete 6.1 milyon TL, temizlik ürünlerine 4.2 milyon TL, baharatlara 118 bin TL harcayan Saray’da tasarrufun 't'si yoktur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isterse 2020 yılında örtülü ödenek ve Maliye Bakanlığı yedek bütçesiyle birlikte sorgusuz sualsiz 17 milyar lira harcayabilecektir.

Kastamonu’nun hakkının gasp edilmesine seyirci kalanlar, devleti aile şirketine çevirip halka ait olanı eş, dost, akrabalarına peşkeş çekenler hesap verene, Kastamonu’ya itibarını geri kazandırana kadar mücadelemizin sürecektir."