Kaya, Kastamonu Belediyesi'nin projelerini gezdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, belediye başkanlarına çağrıda bulunarak Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın tarihi projelerini örnek gösterdi.

  • 1214
Kaya, Kastamonu Belediyesi'nin projelerini gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Yerel Yönetimler 3. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılan Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, belediye başkanlarıyla yaptığı özel toplantıda Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın projelerinden övgüyle bahsetti.

200’ün üzerinde belediye başkanına seslenen Kaya, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile Kastamonu’da yapılan ve devam eden projeleri incelediğine değinerek, “Sayın Babaş bizleri minibüse bindirdi. Direksiyona da kendisi geçerek Kastamonu’yu ve projelerini gezdirdi. Kastamonu bizler için çok önemli. Bu Evliyalar Şehri’nde olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyorum. Gezinin sonunda anladım ki Belediye Başkanımız Tahsin Babaş burada efsane hizmetler yapmış ve yapmaya devam ediyor. Kastamonu’da özellikle tarihi canlandırmak adına yapılan çalışmalar Türkiye’ye örnek olacak türden. Ben buradan tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Mutlaka Kastamonu’da tarihe yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceleyin hatta personellerinizi de gönderin onlarda bu örnek çalışmaları incelesin” ifade etti.

“Fabrikamız da sanayimiz de tarihi ve kültürel varlıklarımızdır”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Erol Kaya’ya Kastamonu’yla ilgili güzel düşüncelerinden ötürü teşekkür eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, yaptığı konuşmada ilin fabrikasının da sanayisinin de tarihi ve kültürel varlıkları olduğunun altını çizdi.

Kastamonu’nun gizli hazinesi olan tarihi ve kültürel varlıkların şehrin gelişimi için hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Başkan Babaş, “Tarihi projeler benim vizyonum. Yıllardır yapılamayanı yapmak için dört koldan çalışmalara başladık. 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Nasrullah Camii Kentsel Tasarım Projemiz Tarihi Kentler Birliği tarafından proje ödülüne layık görüldü. Ecdadımızın eserlerine sahip çıkarak bir fonksiyon yükleyip gelecek nesillere aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Hedefimiz bu yolda Dünya Miras Listesi’dir. Kastamonu bu listede bulunmayı hak eden bir ildir. İnşallah bu hedefe ulaşacağız. Hem ülkemize hem de ilimize katkı sağlayacağız” dedi.