'Köylerimizde toplanan yardımlar incelensin'

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla köylere yardım toplamaya gelen kimseye müsemma göstermeyeceklerini kaydetti.

  • 1477
'Köylerimizde toplanan yardımlar incelensin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi sonrasında devlet tarafından alınan tedbirlere Kastamonu Muhtarlar Derneği de katıldı. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ellerinde yasal izni olmayan, makbuz vermeyen, ne adına topladıklarını açıkça ortaya konmayan hiçbir kişi ya da kurumun köylerden yardım toplamasına müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

“KAYIT DIŞI YARDIM TOPLAYANLAR İHBAR EDİLSİN”
FETÖ terör örgütünün deşifre olan finans kaynaklarının yardım toplama bahanesiyle maddi kazanç elde ettiğini, kazancın da ortaya çıktığını belirten Muammer Yapıcıoğlu: “FETÖ’nün finans kaynaklarını artık bildiğimizden dolayı, bundan sonra köylerimizde yurt, camii, dernek adına gibi bir takım kayıt dışı yardım toplayanları görmek istemiyoruz. Bundan sonra köylerimize yardım toplamak için gelenlerden resmi yazı görmek istiyoruz. Ayrıca köylü vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın dini kurumlar ya da başka kurumlar adına resmi izin belgesi olmadan yardım toplamayanlara itibar etmemelerini ve böyle bir durum ile karşılaştıklarında güvenlik güçlerine haber vermelerini bekliyoruz. Bugüne kadar yapılan yardımların nereye gittiğini gördük. Özellikle yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde devletimizin bunlara karşı tedbir almasını ve denetim ağını genişletmesini istiyoruz. Ayrıca, Kurban Bayramı’nda kurban kesen vatandaşlarımızın derilerini ellerinde resmi belgesi olmayan, devlet kurumları üzerinden gelmeyenlere bağışlamasın, kayıt dışı deri toplayanlarında yine güvenlik güçlerine ihbar etsinler” dedi.

Samsun’da önceki ay Muhtarlar Konfederasyonu’nun toplantı düzenlediğini, ‘Türkiye’de Muhtarlar Buluşuyor’ adı altında düzenlenen toplantının bir ayağının da Kastamonu’da düzenleneceğini söyleyen Yapıcıoğlu: “Düzenlenecek olan toplantı için çalışmalarımıza başladık. Umarım çalışmalarımız sonunda dernek, federasyon ve Konfederasyon Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz’i ilerleyen günlerde ilimizde ağırlayacağız. 81 ilin federasyon başkanı burada olacak. Bu toplantının ilimizin tanıtımına büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu konuda da Valimizden, Milletvekillerimizden ve Belediye Başkanımızdan desteklerini bekliyoruz” dedi.

Geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Aktekke Mahallesi Muhtarı Yavuz Aşam’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, ayrıca son günlerde Türkiye genelinde artan terör olaylarını kınadı.

Kazım BOLAT