"Kurban Bayramı, Türk milletinin yaşamında önemli bir yere sahiptir"

MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 416
&quotKurban Bayramı, Türk milletinin yaşamında önemli bir yere sahiptir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çınar; “Bayramlar, insanlar arasındaki sevgi ve saygının arşa değdiği en güzel günlerdir. Bayramlar, insanların küskünlüklerini unutup barıştıkları ve kardeşçe dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledikleri bir insanlık dersidir. İslam bayraktarı Türk milleti ise eline geçen her fırsatta bu insanlık ve dayanışma dersini tüm dünyaya vermiştir. Kardeşlik duygusunun timsali olmakla birlikte bir avuç dua, bir kucak sevgi, tatlı bir gülümseme haricinde inancı gereği hiçbir karşılık beklememiştir.

Hz. İbrahim’den bu yana süregelen Kurban Bayramı, Türk milletinin yaşamında önemli bir yere sahiptir. Bu kutlu günde dostluğunu, sevgisini, aşını, ekmeğini, sofrasını, hüznünü, acılarını hep birlikte yaşar. Acısıyla tatlısıyla ve birlik duygusuyla hareket ederek dünyada eşi benzeri görülmeyen bir samimiyet sergiler.

Bayramlar, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerindendir. Bizi bir kez daha Kurban Bayramına eriştiren Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Böylesine müstesna günde tüm Türk ve İslâm âlemine sevgilerimizi, saygılarımızı ve dualarımızı gönderiyoruz. Kurban Bayramınız mübarek olsun.”