"Kurban, dayanışmaya ve kardeşliğe yakınlaşmadır"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 267
&quotKurban, dayanışmaya ve kardeşliğe yakınlaşmadır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü yazılı mesajında; "Tüm İslam âleminde olduğu gibi güzel şehrimiz Kastamonu’da da birlik ve beraberlik içerisinde bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimizin mayası olan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı bayramlar yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin bertaraf edildiği ve dini vecibelerimizin yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığımız istisnai günlerdir.

Kurban, Allah'a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Bu mübarek Kurban Bayramı'nda birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Bu anlamda sizleri büyük bir heyecanla bekleyen büyüklerimizi ziyaret edelim, onları unutmayalım. Onlar bizim birlik ve beraberliğimizin nişanesidir, ihmal etmeyelim. Yine yetimlerimizin, öksüzlerimizin ve hastalarımızın yanında olalım onları sevindirelim. Mübarek Kurban Bayramında bu anlayışın, bu atmosferin pekişmesine, güçlenmesine, safların sıklaşmasına, gönüllerin bütünleşmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum.

Tüm hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."